SHARE

În cursul zilei de ieri (28.10. n.r.), președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți unde 91% din stadiul de executare este finalizat până în prezent.

Flutur a declarat că dacă vremea permite constructorul spune că în prima parte a lunii decembrie lucrarea ar putea fi finalizată și dată spre circulație.

Totodată, s-a dat o hotărâre de Guvern pentru pentru exproprierea unor terenuri pentru relocarea unor conducte de gaze naturale în această zonă.

 Centura are 16,7 km iar valoarea este peste 21 de milioane de euro

„Este important faptul că se lucrează la sensurile giratorii, sunt 7 sensuri giratorii și sunt în fază foarte avansată.

Peste 14 km de covor asfaltic este turnat, eu cred că se poate finaliza până la sfârșitul anului această centură foarte necesară pentru Municipiul Rădăuți.

Astăzi am participat la depunerea jurământului noului primar Bogdan Loghin aici la Rădăuți și de acolo am venit direct pe șoseaua de centură. L-am rugat pe primar să facă o analiză privind semnalizările de trafic a tuturor străzilor care se întâlnesc cu centura ocolitoare pentru că cei care construiesc centura au început și marcajele dar foarte important este ca Rădăuțiul, străzile locale de aici, legătura dintre ele să aibă aceste marcaje”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele a mai declarat faptul că Rădăuțiul așteaptă scoaterea de urgență a traficului greu, pentru a lăsa centrul municipiului să respire, iar acest lucru se va realiza în perioada următoare, dar va trebui o implicare foarte mare a autorităților locale pentru că cele 7 sensuri giratorii care  fac legăturile cu Dornești, Marginea, Volovăț și Horodnicul de Sus.

Citeste si   Mesajul DGASPC Suceava de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Să recunoaștem ABILITATEA din orice DIZABILITATE!”

Bazele acestui proiect s-au pus încă din 2011-2012 când a fost licitată această centură

A fost o pauză între 2012 și 2018 că nu s-a finanțat această lucrare, a fost reluată în 2018 și în acest an au fost alocate sume de bani foarte importante pentru finalizarea acestei lucrări, iar președintele declară  va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului care înseamnă dezvoltare economică.

Citeste si   (P) Ioan BALAN (PNL) – Duminică românii vor VOTA pentru DEZVOLTAREA României și pentru creșterea bunăstării reale. ROMÂNIA trebuie să continue pe drumul dezvoltării pe care a început să meargă în anul 2020

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ