SHARE

Biserica Ortodoxă, în DOLIU! ÎPS PIMEN înmormântat astăzi, după ce s-a stins din viață la 90 de ani 

Trupul neînsuflețit este depus la Catedrala Arhiepiscopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”, acolo unde au mers să aducă un ultim omagiu și primarul Ion Lungu, viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache și secretarul general al municipiului, Ioan Ciutac.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a comunicat că slujba înmormântării va avea loc astăzi (22.05.- n.r.)

Pimen Suceveanul a murit, în noaptea de 19 spre 20 mai, la vîrsta de 90 de ani, la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, unde a fost transportat cu un elicopter în data de 20 aprilie, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a comunicat că slujba înmormântării va avea loc astăzi (22.05.- n.r.), la Catedrala Arhiepiscopală, începând cu ora 12.00 și va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi depus apoi, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte”, a declarat Arhiepiscopia.

Înaltpreasfinția Voastră, vă vom purta mereu în inimile și rugăciunile noastre! Să ne vegheați neîncetat din Ceruri! Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace”, a declarat primarul Ion Lungu.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ