SHARE

Tabăra de la Bucșoaia a trecut la Ministerul Tineretului și Sportului, în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de Euro.

Tabăra de Bucșoaia va fi cea mai mare tabără de tineret din România

În ședința de Guvern de ieri a fost adoptată Hotărârea privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) precum și declararea lui ca bun de interes național, prin care Tabăra de la Bucșoaia a trecut la MTS în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de Euro.

Citeste si   Tânăr AMENDAT de poliție deoarece a REFUZAT sa poarte masca de protecție! Ce le-a spus acesta polițiștilor

 

Salut decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în realizarea acestei investiții 

„Salut decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în realizarea acestei investiții deosebit de importante pentru județul Suceava.”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Un complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară-peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități. Vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton. Va fi amenajat un spațiu outdoor pentru foc de tabără, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard.

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

Parcul va fi amenajat pe zone: zona de promovare a culturii Bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri etc.

Citeste si   „Noaptea arabă” este NOUA producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” SUCEAVA și va avea PREMIERA în luna NOIEMBRIE

O atracție deosebită va fi reprezentată de BUCOVINA ÎN MINIATURĂ. Machete realiste a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete realist executate, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ