SHARE

În contextul prevenirii infectării cu virusul COVID-19, Austria a interzis zborurile din și spre 18 țări. România este una dintre țările văzută ca zonă de risc SARS-CoV-2, drept urmare cursele Suceava-Viena și Viena-Suceava au fost sistate. Măsurile de interdicție nu includ zborurile de repatriere, zborurile care efectuează transporturi medicale sau zborurile care deservesc interesele naționale ale Austriei.

Înterdicția aeronavelor în Austria a dus la afectarea a 4 curse pentru Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava. Perioada stării de urgență a ținut pe loc activitatea aeroportului ducând la o scădere drastică a traficului aerian, iar când se spera că lucrurile vor reveni cât de cât la normal în condițiile în care cheltuielile privind măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt foarte mari, au apărut noi restricții.

”Dacă în urmă cu ceva timp spuneam cu certitudine că zborurile cu Viena se vor efectua, se pare că m-am înselat, până pe 31 iulie Austria nu mai permite aterizarea navelor din 18 țări, printre care și România.

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava are 4 curse afectate, nu sunt multe, nu sunt nici puține, dar orice cursă pierdută ne afectează în acest moment”, a declarat directorul Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan MĂRIUȚA.

Aviația este afectată foarte grav la nivel mondial, în ceea ce privește Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava,  efectele negative au fost resimțite și încă se mai simt, în urma modernizării prin fonduri europene, aeroportul avut o evoluție foarte mare.

Citeste si   VIDEO l PRAZNICUL Adormirii Maicii Domnului SĂRBĂTORIT la Mănăstirea PUTNA

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ