SHARE

Atribuirea lucrărilor din bani publici de către primari este, în mediul rural, de puţine ori supusă controlului autorităţilor centrale. În aceste condiţii, mulţi edili de comună încheie contracte cu firme mici, fără experiență, ale apropiaților, chiar dacă acest lucru nu este în avantajul comunităților pe care le conduc.

CAZ CONCRET: Primarul comunei MOLDOVIȚA, Traian ILIEȘI a servit în lunile august, octombrie și decembrie nu mai puțin de 7 contracte firmei BEST AUTO NETWORK SRL.

BEST AUTO NETWORK SRL este o firmă suceveană înființată în anul 2017. Cu un număr de 17 angajați, firma are drept obiect principal de activitate „Exploatare forestieră”. La capitolul cifre, anul trecut BEST AUTO NETWORK SRL a declarat o cifră de afaceri de 4.072.687 lei și un profit de 78.310 lei.

Citeste si   857.479 persoane s-au PROGRAMAT pentru VACCINARE

Administratorul firmei BEST AUTO NETWORK SRL este Marieta Loredana BOȘUTAR. Aceasta este și acționarul unic, deținând 100% din acțiuni.

De asemenea, Marieta Loredana BOȘUTAR mai figurează ca administrator și la firma BEST AUTO CONSTRUCT, o firmă înființată cu 3 luni în urmă, fără angajați sau alte date financiare. Obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Marieta Loredana BOȘUTAR ar fi soția lui Alin BOȘUTAR, cumnatul lui Narcis Traian ILIEȘI.

Firma condusă de Marieta BOȘUTAR bifează contract după contract cu Primăria Moldovița

BEST AUTO NETWORK SRL câștigă de la începutul anului contracte pe bandă rulantă cu primăria comunei MOLDOVIȚA. Platforma de licitații electronice SICAP listează numeroase contracte atribuite direct, fără licitație, firmei BEST AUTO NETWORK SRL.

Citeste si   ECHITATE SOCIALĂ??? 165 de SUCEVENI beneficiază de PENSII SPECIALE! Cea mai mare este de 36.600 RON!

 

Toate contractele, variind între 7.150 de lei și 535.980 de lei, sunt atribuite pentru lucrări de reparații ale unităților de învățâmânt din comună sau pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de fenomenele hidrometeorologice.

Practic, de câteva luni, firma BEST AUTO NETWORK SRL are cvasi-monopol pe achizițiile publice efectuate de primăria MOLDOVIȚA privind reabilitarea școlilor și refacerea infrastructurii rutiere.

Citeste si   INCENDIU pe strada Gheorghe DOJA! Au intervenit DOUĂ autospeciale

Dintr-un număr de 7 contracte, firma BEST AUTO NETWORK SRL a încasat 1.010.679,61 lei de la primăria MOLDOVIȚA.

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Suceava” l-au contactat pe primarul Traian ILIEȘI pentru a discuta cum o firmă înființată în 2017 care se ocupă de exploatarea lemnului, prinde contract după contract pentru reabilitarea școlilor sau a infrastructurii rutiere din comuna MOLDOVIȚA, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

Vom analiza în continuare atât activitatea firmei BEST AUTO NETWORK SRL, cât și achizițiile publice făcute de primăria MOLDOVIȚA și vom reveni cu detalii…


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ