SHARE

S.U.C.T. S.A. este o firmă de construcţii suceveană, care pe baza unor relații apropiate cu personaje politice, are acces la nenumărate contracte cu instituțiile publice. Societatea este produsul asocierii a trei acționari: Dumitru POPESCU, Iulian PAPUC și Mihai IANȚOC.  Cele mai multe acțiuni sunt deținute de Dumitru POPESCU. Auditul intern al firmei este asigurat de firma suceveană IMPTAX S.R.L.

Firma suceveană S.U.C.T. S.A., este administrată de Dumitru POPESCU și are ca obiect principal de activitate „Lucrări de construcții a altor proiecte inginerești”. Cu un număr mediu de 175 angajați, S.U.C.T. S.A  încheie contracte pe bandă rulantă cu instituțiile publice din SUCEAVA.

S.U.C.T. S.A. apare și în dosarul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în care Cătălin Nechifor este acuzat de abuz în serviciu și luare de mită. Conform procurorilor în luna mai a anului 2015, DNA a scos la suprafaţă o schemă de tip suveică prin care banii publici ajungeau în conturile firmei S.U.C.T. S.A. prin intermediul unei firme din subordinea instituţiei, Drumuri și Poduri S.A.

Afacerea domnului POPESCU este una foarte prosperă, contractele încheiate cu instituțiile publice sucevene, în perioada 19 februarie 2020 – 12 august 2020, se ridică la o valoare de 1.265.041,95 RON.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): "PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure"

Din 2007 și până în 2020, valoarea tuturor contractelor încheiate de S.U.C.T. S.A cu instituțiile publice este de  265.981.970 RON

Înființată în 1993, firma are o cifră de afaceri de 37.881.863 RON și un profit de 1.450.193 RON RON, declarat în 2019.

Datele extrase din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P) arată clar că valoarea tuturor contractelor încheiate S.U.C.T. S.A., din 2007 și până în 2020, se ridică la peste 265.000.000 RON.

Analizând achizițiile publice în ultimii cinci ani, inclusiv 2020, observăm că sumele încasate de S.U.C.T. S.A. în 2016 au depășit pragul de 11 milioane de lei. În 2017, firma a obținut contracte publice de peste 9 milioane lei, peste 40 de milioane de lei în 2018, puțin peste 16 milioane de lei în 2019 și 1,2 milioane de lei în 2020. Așadar, din contractele încheiate într-o perioadă de aproximativ 5 ani, firma lui POPESCU a încasat mai bine de 77 de milioane de lei.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): "PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure"

Firma a derulat în perioada februarie – august 2020 contracte cu primăria comunei HÂNȚEȘTI, primăria comunei ZVORIȘTEA, primăria comunei ZAMOȘTEA, primăria comunei MOARA, primăria comunei GĂLĂNEȘTI, primăria comunei COMĂNEȘTI, primăria comunei PĂTRĂUȚI, primăria municipiului SUCEAVA, primăria orașului GURA HUMORULUI și primăria orașului FRASIN.

Administrația locală a comunei MOARA a încheiat două contracte în două zile cu S.U.C.T. S.A. Primăria MOARA a plătit către S.U.C.T. S.A. peste 530 de mii de lei pentru lucrări de execuție de reabilitare drumuri.

 

S.U.C.T. S.A. câștigă mii de lei și din contracte ce vizează doar închirierea unor utilaje sau vânzarea de materii prime necesare desfășurării lucrărilor de reabilitare ale drumurilor. De asemenea, pe parcursul ultimilor doi ani, S.U.C.T. S.A. a încheiat 17 contracte de peste 600.000 RON cu primăriile comunelor sucevene pentru servicii de închiriere excavator, buldo excavator sau greder pentru lucrări de reabilitare a drumurilor și vânzarea de mixtură asfaltică sau beton.

În 2013, S.U.C.T a încheiat contracte de peste 100.000.000 lei cu instituțiile publice din SUCEAVA

Perioada de înflorire maximă a societății S.U.C.T a avut loc în 2013, când suma contractelor încheiate în S.E.A.P a ajuns la 101.276.928 RON.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): "PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure"

Pe parcursului anului 2013, firma lui POPESCU a încheiat 9 contracte cu instituțiile publice din SUCEAVA. Valoarea totală a contractelor este de peste 100 de milioane de lei. Câteva dintre contractele încheiate de S.U.C.T. S.A. pe parcursul anului 2013 sunt cu:

  • Consiliul Județean SUCEAVA, în valoare de 469.200 RON;
  • Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în valoare de 187.100 RON;
  • Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în valoare de 591.820 RON;
  • Primăria municipiului SUCEAVA, în valoare de 000.000 RON.

Deși firma lui POPESCU a fost implicată în dosare penale, datorită unei relații bune bazată pe interese financiare și politice cu diferite personaje din zona politică, S.U.C.T. S.A. continuă să încaseze sume consistente din contracte încheiate cu instituțiile publice. La licitaţiile publice, S.U.C.T. S.A. participă, de regulă, în asociere cu alte două firme sucevene, FLORCONSTRUCT S.R.L., administrată de Vasile FLOREA şi ConBucovina SA, patronată de Ilie LAHMAN. Toate aceste firme sunt abonate la contracte cu instituțiile publice.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ