SHARE

Averi imense adunate din fotoliul lucrătorului la stat

Gheorghe Flutur este un politician de dreapta (aflat în PNL, PLD, PDL și din nou la PNL) care a pornit de la funcția de simplu inginer silvic, imediat după Revoluția din decembrie 1989. Până în  2000,  când a ocupat prima funcție de conducere, la Direcția Silvică Suceva, Gheorghe Flutur a acumulat capital politic, devenind parlamentar în anul 2000.

De atunci, timp de două decenii, a acumulat o avere imensă, deși nu a ocupat decât funcții publice

Baronul local liberal Gheorghe Flutur a încercat să ascundă averea, fie pe numele copiilor, fie pe numele unor interpuși, fie să le treacă drept donații. Observăm că în anii electorali, deși avea bani în conturi, Gheorghe Flutur lua credite.

Cel mai probabil, pentru a ajuta PNL în finanțarea campaniilor electorale. După aceea, creditele erau rambursate rapid. Gheorghe Flutur apare în anchete penale, declarații publice, ca având legătură cu orice afacere tenebroasă din Județul Suceava, în fruntea căruia se află în calitate de Președinte al Consiliului Județean.

Jongleriile lui Gheorghe Flutur cu declarația de avere

În declarația sa de avere din anul 2010, Gheorghe Flutur, la acea dată, Președinte al Consiliului Județean Suceava, menționa un număr de 7 terenuri ale căror suprafețe se încadrau în intervalul 800 -8.600 metri pătrați, aflate în intravilanul orasului Gura Humorului.

În aceeași declarație de avere, din 2010,  casa construită în 1992, cu suprafața de 150 metri pătrați, apare trecută pe numele fiului său, Cristian Flutur, care, în 2010, era minor.

În declarația de avere din 2018, Gheorghe Flutur preciza că a donat aceeași casă, situată pe Strada Sfânta Maria din Orașul Gura Humorului, în 2017, fiului său Cristian Flutur. Practic, Cristian Flutur a primit prin donația din 2017, ceea ce deținea deja în 2010.

Nu se știe în ce calitate dona Gheorghe Flutur în 2017 ceva ce nu-i aparținea din 2010. Gheorghe Flutur a declarat că avea drept de ”uzufruct viager”, dar că în 2017, ar fi renunțat definitiv la acest drept. Totuși, ”uzufructul” nu este ”proprietate”, în orice manual de drept civil ne-am uita. Mai trebuie adăugat că, în 2017, casa nu mai arăta deloc asemeni casei din 1992, nici ca aspect, nici ca suprafață.

Citeste si   LEGEA CARANTINEI, la vot în Senat joi. Parlamentarii s-au pus de acord pe raportul comisiei juridice. Modificări noi

Revenind la anul 2010, Gheorghe Flutur declara că fiica sa, Cristina, studentă, deținea o casă de 100 metri pătrați, tot în Orașul Gura Humorului, casă cumpărată în 1999 și care, treptat, a devenit o adevărată vilă de mari dimensiuni

Cristian Flutur este cadru didactic universitar,  la Universitatea Politehnica,  iar Cristina Flutur lucrează de mulți ani la ANCOM, un soi de ”Sillicon Valley” a odraslelor de politicieni, care, fără merite încasează circa 2000 euro pe lună. Cristina Flutur a vândut ulterior, în 2016,  casa cu circa 300 000 RON.

În declarațiile de avere anterioare, Gheorghe Flutur a declarat că a primit ca donație de la cumnatul său din Germania, 2 automobile AUDI, fabricate în 2002 și un automobil BMW, fabricat în 2012. Gheorghe Flutur a fost văzut de multe ori, conducând o mașină de teren, care nu se regăsește nicăieri într-o declarație de avere.

Gheorghe Flutur a precizat, într-o declarație de avere din 2016,  un cont de economii de 120 000 RON și un credit de 50 000 RON, luat de la BCR, Gura Humorului

În 2017, Gheorghe Flutur a declarat că avea la BCR, ca economii numai 20 000 lei, proveniți din vânzarea unuia din automobilele AUDI primite ca donație.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Gheorghe Flutur a fost publicată în iunie 2019: 1,15 hectare de teren intravilan în Gura Humorului și 0,29 ha în Capu Câmpului.  Apare înregistrată o căsa aflată în Capu Câmpului (164 mp), dar și o anexă din lemn (60 mp) și o magazie de lemne (48 mp), tot în Capu Câmpului.

La rubrica ”Datorii”, Gheorghe Flutur a trecut un credit contractat în 2018, în valoare de 75.600 lei, scadent un an mai târziu, în 2019. Venitul net încasat în 2018 de Gheorghe Flutur a fost de 150.048 lei, indemnizația de președinte al Consiliului Județean Suceava, ceea ce înseamnă că, în medie, lunar, Gheorghe Flutur a încasat 12.504 lei (aproximativ 2.600 de euro).

Citeste si   Infectările cu noul coronavirus se înmulțesc la Primăria Cluj-Napoca. Câți angajați s-au îmbolnăvit

Gheorghe Flutur, averea secretă și interpușii

Evident, în declarațiile de avere ale lui Gheorghe Flutur apar veniturile de parlamentar, ministru, președinte de consiliu județean, sume consistente, dar insuficiente pentru a justific averea fabuloasă pe care o deține. Gheorghe Flutur, asemeni altor politicieni controversați, a ales să își treacă proprietăți mobile și imobile pe numele unor interpuși, așa cum știu de fapt aproape toți sucevenii.

În perioada 2018-2020, Gheorghe Flutur și-a construit, în 2018, o casă în Comuna Capu Câmpului (situată între Suceava și Gura Humorului), la intrarea în Gura Humorului. Casa, în fapt o adevărată vilă, se află în mijlocul unui domeniu rezidențial de 5 hectare, evaluat la câteva milioane de euro.

Se știe că domeniul a fost trecut în acte, pe numele inginerului silvic Ioan Boca, vechi prieten al lui Gheorghe Flutur, născut, ca și Flutur, în Botoșana, Suceava. Cum venitul unui inginer silvic abia atinge echivalentul în lei a 1 000 de euro, se naște fireasca întrebare cum de n-au reușit această performanță și alți ingineri silvici.

Domeniul respectiv constituie spațiul fermei-complex ”Acasă în Bucovina”, complex agro-turistic cu animale, terenuri, spații de locuit, restaurant, anexe, investițiile depășind un milion de euro.

Ioan Boca a declarat că a început cu o gospodărie agricolă, o mică fermă, care pas cu pas s-au dezvoltat, deși e greu de crezut că astfel, se putea câștiga legal un milion de euro

Interesant este faptul că firma ”Acasă în Bucovina” SRL care deține această proprietate, deținută de Ioan Boca (înființată prin 2007, radiată câțiva ani mai târziu, în 2012,  reînființată în 2018, în sistem ”suveică” sau ”matrioșka”) nu apare cu niciun fel de date contabile la ANAF.

Nici o întreprindere  individuală aparținând aceluiași Ioan Boca nu apare cu evidențe contabile la ANAF.

În localitatea Mănăstirea Humorului, la circa 15 kilometri de Capu Câmpului,  un fost șofer al Direcției Silvice Suceava, Romică Petrișor (decedat în prezent) avea în acte  o pensiune fabuloasă, cu teren înconjurat de un zid de piatră înalt de 2 m. În interior, se găsesc permanent,  două mașini de lux (în prezent, apar trecute pe numele familiei lui Romică Petrișor).

Citeste si   Bosnia și Herțegovina, noua țară pe lista statelor care impun restricții de călătorie românilor. Ce au decis oficialii acestei țări în legătură cu testul CoVID

Vis-a-vis de domeniul Acasă în Bucovina”, se află o altă construcție deosebită, cu terenul aferent (corp principal de 400 metri pătrați utili, anexe de 150 metri pătrați, teren închis în suprafață de 4.000 metri pătrați), care apare pe numele unui alt inginer silvic, Dan Coștiug, apropiat al lui Gheorghe Flutur.

Justificările acestor proprietăți fabuloase sunt hilare

Sunt invocate moștenirile de familie, donațiile de la rude. Evident, niciun oficial nu susține că Gheorghe Flutur este adevăratul proprietar, însă, oamenii locului cunosc realitatea și, neoficial, afirmă că baronul liberal Gheorghe Flutur este adevăratul proprietar.

Gheorghe Flutur ar mai deține și o cabană în Voroneț și alte două apartamente la Suceava. Nu se știe, în realitate ce conturi deține Gheorghe Flutur, pe numele cui le deține și nici dacă acestea sunt bănci din țară sau în străinătate. Nu se știe nici câte firme controlează, deși este clar pentru mulți, că fabrica Schweighofer-Holzindustrie din Rădăuți nu putea funcționa fără acordul de principiu și interesul direct al baronului Gheorghe Flutur.

Nu am insistat aici pe scandalurile în care este întâlnit și numele lui Gheorghe Flutur, legate de ”finanțarea ilegală a PDL” (alături de Elena Udrea, Gheorghe Ștefan) , ”ferma de pui afectată de gripa aviară”, licențele ”Microsoft” (alături Gheorghe Ștefan, Dorin Cocoș), dotarea și modernizarea ”Spitalului Județean Suceava”, din bani europeni,  scandalul gropii de gunoi ecologice finanțate din bani europeni, din inima Bucovinei, defrișările masive de lemn în Suceava, județul cu cel mai mare fond forestier din România, însă este clar că afaceri de acest gen au alimentat pe căi tenebroase dar sigure imensa avere a liberalului Gheorghe Flutur.


SHARE

3 COMENTARII

  1. Păi cum să nu aibă năpârca asta mincinoasă și lacomă, dacă a mituit ,a furat Statul român neîncetat, s-a înhăitat în fărădelegi și combinații ilicite cu toți corupții grei care au fost la putere???
    A mituit și îmbogățit pentru a fi apărat de toți slujbașii grei ,la fel de infecți ca și el, din Justiție , justiție care nu este dreaptă cu omul de rând și onest , neapărândul de drepturile sale firești !
    Într-un stat cu adevărat din lumea modernă și civilizată , această scursură humanoidă era de mult în pușcărie și era o fetiță râvnita de către deținuți pentru că e rotofei ca un porc înainte de ignat !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ