SHARE

Pelerinajul anual prilejuit de sărbătoarea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, s-a desfășurat şi în acest an, dar din nefericire, mulți pelerini nu au respectat regulile impuse, și anume distanțarea socială și purtarea măștilor de siguranță.

Moaştele Sfântului ”Ioan cel Nou” de la Suceava se află în România de peste 600 de ani

Sfintele Moaște au fost depuse în baldachinul special amenajat încă de (23.06. -n.r.) începând cu ora 05.30. De la primele ore ale dimineții au apărut și primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, alții mai de departe, care au simțit ajutorul dat în fiecare an de Marele Mucenic.

Citeste si   Președintele Consiliului Județean Gheorghe FLUTUR a vorbit despre principalele PROIECTE pe care le are în vedere în acest MANDAT

Înainte de pelerinajul prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă. Reprezentanții bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate.

Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Citeste si   INCENDIU puternic izbucnit în curtea unei SOCIETĂȚI comerciale, în municipiul FĂLTICENI

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ