SHARE

Sâmbătă, în data de 11.07.2020  va avea loc o întâlnire la Mitropolia Moldovei și Bucovinei din Iași, unde se va discuta despre alegerea unui nou Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

IPS Pimen a fost Arhiepiscopul Sucevei  și Rădăuților în ultimii 29 de ani, iar după decesul acestuia, conform Statutului BOR cel care administrează temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părintele Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citeste si   VIDEO l PRAZNICUL Adormirii Maicii Domnului SĂRBĂTORIT la Mănăstirea PUTNA

Conform statutului Bisericii, acesta va fi ales printr-un vot secret, dintr-o listă care poate include între două și cinci fețe bisericești

Lista include pe Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iași, Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Ps Macarie episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Ps Timotei episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Ps Varlaam membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si   Candidații PSD SUCEAVA, au ÎNDEPLINIT procedura legală de înregistrare pentru ALEGERILE din 27 septembrie

IPS Pimen s-a născut la data de 25 august 1929, în satul Herăști din comuna Grebănu, județul Buzău, iar numele lui de botez a fost Vasile Zainea.

Înaltpreasfințitul  a murit la venerabila vârstă de 90 de ani și a decedat din cauza noului coronavirus. Ierarhul a fost numit Arhiepiscop în anul 1991.

În toți acești ani, Arhiepiscopul a avut multe realizări și anume redeschiderea unor lăcașuri care au fost închise în perioada austriacă, a fost implicat în construcția de lăcașuri sfinte și biserici, cămine pentru oamenii nevoiași și bătrâni, și a publicat nenumărate broșuri și cărți pentru credincioși și copii.

Citeste si   VIDEO l PRAZNICUL Adormirii Maicii Domnului SĂRBĂTORIT la Mănăstirea PUTNA


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ