SHARE

Parteneriatul USV cu Universitatea din Bergen și Universitatea de Științe și Tehnologii din Trondheim vizează un proiect important în domeniul cercetării pentru care Guvernul Norvegiei finanțează cu 1,2 milioane de euro.

La ”Universitatea Ștefan cel Mare” din Suceava s-a dezvoltat  primul laborator de neuroestetică din România care și-a început activitatea în urmă cu câteva luni și a câștigat deja o competiție majoră de cercetare pentru un proiect interdisciplinar care își propune să analizeze în ce măsură percepția estetică este determinată, pe de o parte, de fenomene neurobiologice universale, iar, pe de alta parte, de contextele culturale în care mecanismele neurobiologice sunt implementate. 

Citeste si   Vezi care este situația EPIDEMIOLOGICĂ la SUCEAVA! 3609 de PERSOANE au fost declarate VINDECATE de COVID-19

Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, consideră că acest proiect este important atât din pricina finanțării, cât și prin prisma poveștii din spatele lui.

”Povestea începe cu un coleg care s-a întors din Marea Britanie cu un doctorat în literatură la Universitatea din Glasgow și, deși a avut rezultate excelente în direcția lui de cercetare, a decis să se îndrepte către o altă direcție apărută recent în cercetarea internațională: Neuroestetica.

Astfel, cu o finanțare de la universitate, cu alta de la Minister și cu un împrumut de la bancă, Tudor Bălinișteanu a studiat anul trecut la primul masterat din lume în domeniul Psihologiei Artei, Creativității și Neuroesteticii, înființat la Universitatea din Londra. În același timp, la USV, am dezvoltat împreună primul laborator de neuroestetică din România”,  a dezvăluit prof. univ. dr. Mihai Dimian.

 

Citeste si   Unde te poti TESTA in SUCEAVA de COVID-19

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ