SHARE

Muzeul Național al Bucovinei și Asociația Culturală “Mihail Gavril” organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 14 august – 20 septembrie 2020, expoziția de artă plastică Măiestrii moldave – Domni și domnițe din Moldova Medievală, realizată de artistul Mihail Gavril.

   Vernisajul va avea loc vineri, 14 august a.c., ora 1600, în curtea interioară a Cetății de Scaun. Expoziția va fi prezentată de pr.dr. Gabriel Herea

Mihail Gavril este un artist plastic consacrat, originar din Fălticeni, trăitor în București, care, de-a lungul  timpului, a expus în mai multe rânduri, în România, Germania, Franța, Elveția, Spania, Austria și Suedia.

Citeste si   (P) Gheorghe FLUTUR: "Nu doresc să dau REPLICĂ după ultimul comunicat trimis astăzi din partea domnului STAN"

La Suceava, a mai fost prezent doar în aprilie 2019, la expoziția aniversară a Grupului Patru+.

Expoziția propusă în Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei este una inedită, care adună 43 de lucrări – unele ce l-au consacrat de-a lungul timpului (stâlpi, cupole, clopote), cu compoziții axate pe o serie de personaje istorice din istoria Moldovei, de la Alexandru cel Bun, la Ștefan cel Mare și Alexandru Lăpușneanu, de la Ieremia Movilă la Vasile Lupu. Prin toate elementele compozițiilor lucrărilor sale (fragmente de balustrade și portaluri din piatră, pagini miniate de Tetraevanghel, peceți, broderii bizantine, siluete de biserici etc.), Mihail Gavril ne prezintă o epocă istorică: medievalul moldav, cu ceea ce a avut el mai strălucit, de la spirit la materie, de la semn, la simbol, de la om și destin la moștenire și dăinuire. Artistul folosește pentru toate acestea: grafica, pastelul și colajul, culorile de apă, acuarela și acrilicul.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SIMINICEA și municipiul CÂMPULUNG MOLDOVENESC sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Vizitarea se va desfășura cu respectarea condițiilor legale, afișate la Casa Custodelui.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ