SHARE

Tragicomedia lui ”Don Cristóbal și a Rositei”, de Federico García Lorca, în regia lui Zalán Zakariás, este noul spectacol al Teatrul Matei Vișniec Suceava.

Premiera va avea loc în data de 18 iulie 2020, ora 20:00, în Parcul de Agrement Tătărași


Plecând de la textul celebrului autor spaniol Federico García Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, spectacolul reprezintă o premieră la nivel național.

Zalán Zakariás este un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România. Absolvent al studiilor de regie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, a debutat cu spectacolul de absolvire ”Copiii soarelui”, de Maxim Gorki.

”Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei  este o poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor. De o adevărată candoare lirică, textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți.”
Mesajul ascuns în fabuloasa poveste se adresează unui public între 5 și 105 ani, așa cum ne spune chiar regizorul, deoarece spectacolul nostru are nenumărate accente de comedie.
„Când problemele financiare apar în familie, tatăl Rositei ia o decizie: Căsătoria este soluția! Rosita se căsătorește cu Don Cristóbal, mafiotul dintre noi, pentru a salva onoarea familiei. Însă lupta împotriva opresiei aduce diferite complicații în poveste. L-am putea numi, de asemenea, un joc distorsionat dintre Romeo și Julieta, în care complotul animalic din poveștile pentru copii dobândește caracteristici umane”, a declarat regizorul
Zalán Zakariás.


SHARE
Citeste si   INCENDIU puternic izbucnit în curtea unei SOCIETĂȚI comerciale, în municipiul FĂLTICENI

LĂSAȚI UN MESAJ