SHARE

Valentin Huianu, este președintele Organizației Municipale a Tineretului Național Liberal Suceava. Acesta a fost în 2012 membru PDL, candidând în calitate de consilier local la alegerile din 2012, după care a trecut la PNL.

Pe lângă funcțiile din cadrul PNL, acesta activează și domeniul afacerilor de mai bine de 15 ani. În prezent, administrează societatea MAJORDOM  HYGIENE SRL, care este înființată din anul 2009, și B.G. MEDIA, înființată în 2004.

În cazul societății B.G. MEDIA, Huianu este asociat cu Bogdan Gheorghiu, actualul Ministru al Culturii

În cazul firmei MAJORDOM  HYGIENE, PNL-istul Valentin Huianu este asociat cu soția sa, de asemenea consilier PNL Suceava. Acesta deține partea majoritară în firmă.

Se pare că președintele TNL Suceava, Valentin Huianu, este abonat la banii instituțiilor publice din județ, cărora le comercializeză dezinfectanți și produse de curățenie. Printre clienții săi se numără chiar și Primăria Municipiului Suceava, condusă de liberalul Ion Lungu – colegul acestuia pe linie de partid.

Prima tranzacție către instituțiile din Suceava, efectuată de Huianu, prin firma MAJORDOM  HYGIENE figurează în 23 decembrie 2011. Atunci a furnizat detergenți către primăria comunei MITOCU DRAGOMIRNEI, condusă de PNL-istul Dănuț Solcanu.

De atunci și până în anul 2017 nu mai este înregistrată nici o tranzacție între firma lui Huianu și instituțiile statului, când brusc figurează alte 72 de contracte între MAJORDOM  HYGIENE și primăriile din comunele ȘCHEIA, UDEȘTI ȘI COMĂNEȘTI. Edilii comunelor Șcheia și Comănești fac parte tot din PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL.

Citeste si   Virgil Popescu: „Este inexplicabil cum PSD-ul se joacă cu sănătatea românilor”

Începând cu anul 2018, obiceiul președintelui TNL de a colaborarea cu primăriile și instituțiile județului Suceava prinde contur și contractele nu contenesc să apară

Din anul 2018 și până în prezent, MAJORDOM  HYGIENE a încheiat cu primăriile și instituțiile de stat din Suceava aproximativ 200 de contracte.

Câteva dintre instituțiile statului și primării cu care MAJORDOM  HYGIENE a încheiat tranzacții sunt: primăria comunei Șcheia, primăria comunei Udești, primăria comunei Iaslovăț, primăria comunei Grănicești, primăria comunei Comănești, CONSILIUL JUDEȚEAN Suceava, DGSAPC Suceava, CAS Suceava.

Este evident că funcția de șef al tinerilor liberali îl ajută, fiindcă, în afară de afacerile cu primăriile controlate de PNL și pe alocuri de PSD, acesta nu se mai poate lăuda cu „mare lucru” în mass-media.

Studiind achizițiile publice desfășurate în jumătatea anului 2020 societatea MAJORDOM  HYGIENE, controlată de Valentin Huianu- Airinei și de către soția sa, Maria Airinei Huianu a realizat 82 de cumpărări directe, contabilizate în  Portalul Achizițiilor Publice.

Orașele Suceava, Fălticeni, Salcea,  Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Milisăuți,  Consiliul Județean Suceava sunt, de asemenea, pe această listă. Regia Autonomă ”Aeroportul Suceava”, AJOFM Suceava, Direcția Sanitar Veterinară Suceava, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural ”Bucovina”,  Clubul Sportiv Municipal ”Rarăul”, figurează și ele pe lista  de contracte a Firmei Majordom Hygiene SRL.

Citeste si   Noi RESTRICȚII? Orban: ”NU ne dorim să reimpunem nicio nouă restricție, dar avem nevoie de cooperarea fiecărui român”

Cea mai consistentă achiziție este cea făcută de Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu, care a cumpărat 200 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini, în valoare totală de 55.000 de lei. Fiecare astfel de recipient are 5 litri și este vândut la prețul de 275 de lei.

Cât despre societatea B.G. Media, aceasta este administrată tot de președintele TNL.

Aici, Huianu s-a asociat cu ministrul culturii, liberalul Bogdan Gheorghiu. Bogdan Gheorghiu este Ministru  din 4 noiembrie 2019. Premierul Ludovic Orban și-a motivat numirea lui Bogdan Gheorghiu astfel: „un om care știe să administreze bugete, să asigure prioritățile în domeniul culturii și mai ales este deschis dialogului”.

Firma BG MEDIA lustruiește intens imaginea vârfurilor liberale din SUCEAVA

Se pare că președintele TNL, Huianu își face foarte bine treaba administrând ambele firme,  întrucât și B.G. MEDIA și MAJORDOM  HYGIENE încheie contract după contract cu instituțiile publice din județul Suceava, inclusiv cu Primăria Suceava condusă de Ion Lungu, membru PNL. Chiar și Consiliul Județean, Aeroportul Suceava, și alte instituții de stat sunt implicate în contracte cu B.G. Media SRL.

Citeste si   Robert Cazanciuc a confirmat înțelegerea pe carantinare şi izolare: ”În mod cert o să avem vot în plenul Senatului”

Firma BG MEDIA SRL, care deține postul de televiziune Bucovina TV, derulează contracte de promovare a serviciilor TV, în special cu primării conduse de primari din PNL.

În luna ianuarie, societatea B.G. Media a încasat 147.000 lei pentru servicii de promovare TV prestate către primăria Municipiului Suceava

În 2019, Primăria Suceava a ales Firma BG MEDIA SRL,  pentru un contract de 72200 de lei vizând servicii de promovare TV, ca parte a unui contract la care au mai participat încă trei firme, valoarea totală fiind de 147 400 RON.

100%-tu-decizi!-gheorghe-flutur,-„regele-licitatiilor-trucate”:-bugetarul-cu-vile-si-bolizi-donatiDe asemenea, societatea BG MEDIA SRL a beneficiat și de achiziții directe participând la licitații deschise organizate de către Consiliul Județean Suceava, condus de șeful liberalilor moldoveni, Gheorghe Flutur.

În decursul lunii iunie, BG MEDIA SRL a încheiat alte două contracte în valoare de 4.000 RON pentru servicii de promovare. Unul din contracte este cu primăria comunei Adâncata, reprezentată de primarul PNL-ist, Viorel CUCU.

În primele cinci luni ale anului 2020, societatea BG MEDIA a încheiat un număr de 15 contracte cu primăriile comunelor din județului Suceava pentru servicii de promovare și mediatizare.

Să tot fii jurnalist liberal în Suceava!


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ