SHARE

Dan Ioan CUȘNIR, nominalizarea PSD pentru primăria SUCEAVA

Formațiunea politică PSD și-a anunțat candidatul la funcția de primar al municipiului Suceava în persoana liderului organizației municipale, Dan Ioan Cușnir. În cadrul unei conferințe susținută în aer liber, acesta și-a prezentat deja candidatura pentru fotoliul de primar.

Nominalizarea liderului organizației PSD Suceava, Dan Ioan CUȘNIR, la funcția de primar a municipiului Suceava, ne oferă posibilitatea unei interesante analize politicoeconomice a parcursului profesional înregistrat de către omul politic, dar și omul de afaceri, Dan Ioan CUȘNIR.

Activitatea politică a lui CUȘNIR

Pe plan politic, Dan Ioan CUȘNIR, este consilier județean PSD și liderul organizației politice PSD. De-a lungul carierei în politică s-a implicat în mai multe scandaluri răsunătoare. Acum, când se știe că va candida la primăria municipiului Suceava, acesta este tot mai vehement în ceea ce privește activitatea actualului primar liberal, Ion LUNGU.

CUȘNIR afirmă că își dorește schimbarea în bine a SUCEVEI dar oferă un exemplu negativ prin prisma propriei activități profesionale.

Afacerile candidatului la primăria Suceava, Dan Ioan CUȘNIR

În mediu de afaceri sucevean, CUȘNIR s-a aliat cu Gheorghe GEMĂNAR, un controversat om de afaceri sucevean care a fost trimis în închisoare deoarece a fraudat statul cu aproape jumătate de milion de euro prin fonduri europene și Gavril MÎRZA, fost șef al CJ Suceava. Împreună, aceștia se ocupă de administrarea societății LEMGAT COMPANY S.R.L.

Citeste si   ECHITATE SOCIALĂ??? 165 de SUCEVENI beneficiază de PENSII SPECIALE! Cea mai mare este de 36.600 RON!

LEMGAT COMPANY se ocupă cu tăierea și rindeluirea lemnului;impregnarea lemnului. MÎRZA a băgat-o la înaintare pe fiica acestuia. Mai mult, la firmă mai au acțiuni și Vasile COMAN și Cătălin-Traian GEMĂNAR, fiul lui Gheorghe GEMĂNAR.

Gavril MÎRZA a condus Consiliului Județean Suceava timp de 12 ani, câștigând 4 mandate la rând, din 1996 și până în 2008. În 1996, Gavril Mîrza a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean, iar din 2001 a preluat şi conducerea filialei judeţene PSD.

Gheorghe GEMĂNAR este un afacerist sucevean care, la fel ca Mîrza a prejudiciat statul și a fost mereu implicat în ilegalități. Acesta administrează și societatea COMINCO care a lăsat în urmă datorii de 26 de milioane de euro.

Societatea LEMGAT COMPANY SRL este înființată cu 19 ani în urmă, în luna mai a anului 2001. Pe parcursul anilor, din cauza proceselor în care a fost implicată, societatea a avut parte de mai multe transformări, însă acționarii și Codul Unic de Înregistrare (CUI) au rămas aceleași.

În 2001 LEMGAT COMPANY SRL se numea GEMACU GROUP S.R.L. Pe atunci, GEMACU a câștigat o licitație cu ROMSILVA obținând zeci de mii de metri cubi de doborâtori de prima calitate cu un preț net inferior celorlalte firme care au participat. La sfârșitul anului 2003, firma copiilor prefectului și președintelui Consiliului Județean, GEMACU GROUP a înregistrat datorii de 2.688.589.811 lei la stat, și din acest motiv atunci a devenit SC RG Holtz Company SRL.

Citeste si   Un om cu SUFLET MARE! Preotul Gh LOGHINOAIA de la Mănăstirea BOGDĂNEȘTI are în grijă peste 150 de persoane

Abia după ce comisarii Gărzii Financiare și inspectorii fiscali de la DGFP au trimis dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, SC RG Holtz Company SRL a devenit SC Lemngat Company SRL Frasin, tot cu aceiași acționari și același CUI: 13898176.

La momentul la care este scris acest articol, societatea figurează ca radiată din data de 3 iulie 2019, dar activă fiscal, înregistrând datorii mari la ANAF.

Din data de 31.03.2016 și până la data de 31.03.2019 societatea a înregistrat datorii la ANAF în valoare de 3.812.902 lei. Din data de 30.06.2019 și până la 31.03.2020 societatea nu a mai înregistrat datorii. Datoriile înregistrate sunt la Bugetul de stat, Asigurări sociale, Sănătate și Șomaj.

Dosarele penale ale lui Dan Ioan Cuşnir

La fel ca MÎRZA, GEMĂNAR și tatăl său Ioan CUȘNIR, fiului fostului prefect al Sucevei a fost implicat pe rând în mai multe dosare penale.

Acesta a fost acuzat de deturnare fonduri europene, când împreună cu Maria Narcisa Mîrza, fiica  fostului șef CJ Suceava, Gavril MÎRZA și Cătălin Traian Gemănar, fiul directorului unei firme de construcții abonată la fondurile publice, au pus mână pe fonduri PHARE pentru un proiect pe care nu l-au respectat. Tot în acest dosar, acesta a fost acuzat de procurorii DNA de fals, uz de fals și înșelăciune.

Un alt dosar în care a fost implicat CUȘNIR a fost „Metro”. Aici, el a învârtit aproape 87 ha de pământ. În final, pământul a ajuns la Metro Cash & Carry, firma lui Ion Țiriac.

Citeste si   857.479 persoane s-au PROGRAMAT pentru VACCINARE

Întrebare deschisă adresată candidatului CUȘNIR

L-am contactat telefonic pe candidatul social-democrat pentru Primăria Sucevei pentru a-i adresa următoarea întrebare:

Dl Cusnir, Dvs si familia Dvs sunteți implicați în afaceri cu iz penal. Asocierea și implicarea dvs în LEMGAT COMPANY a facut obiectul a numeroase acuzații publice apărute de-a lungul timpului. Fiul dvs a fost implicat în afacerea pământului de la Metro, țepe date statului prin neplata contribuțiilor etc. Totuși, Dvs ieșiți acum public și vreți să ocupați cea mai înaltă demnitate din administrația locală suceveană: cea de PRIMAR! De aceea vă intrebăm: cu ce vă diferențiați Dvs de ceilalți candidați care odată aleși în funcții publice au fost anchetați, condamnați și arestați în funcții publice?

Cușnir nu a dorit să ofere nici un răspuns, însă noi considerăm că sucevenii merită un răspuns. Din acest motiv, atunci când Ioan CUȘNIR se va hotărî să ofere un răspuns noi îi vom publica imediat punctul de vedere.

Alți candidați pentru primăria SUCEAVA

Din partea PNL, la fotoliul de primar al Sucevei va candida actualul primar Ion Lungu, în încercarea de a obține al cincilea mandat.

Organizația Județeană Suceava a USR trimite în cursa pentru primărie o femeie, este vorba de Teodora Munteanu.

PMP mizează pe actualul viceprimar al municipiului și președinte al Organizației Județene Suceava a PMP, Marian Andronache.

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ