SHARE

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent influvac și Vaxigrip.

Începând de la sfârșitul lunii septembrie au venit la Direcția de Sănătate 2 tranșe de vaccin, iar ieri (19.10. n.r.) a venit a 3 a tranșă.

Din aceste 3 tranșe, prima a fost de 10.080 de doze de vaccin gripal tetravalent Influvac care este indicat pentru persoane adulte, 1.900 de doze de vaccin antigripal Vaxigrip care este recomandat pentru copiii 0-6 ani, iar ieri (19.10. n.r.) au venit 15.240 de doze de vaccin Influvac.

Aproape 27.000 de doze de vaccin, sunt o parte din cantitatea de 90.000 de vaccinuri care au fost solicitate de DSP, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava Gabriela Băncilă pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

Spre deosebire de anii trecuți, vaccinarea antigripală anul acesta s-a început mai repede, special pentru a ajuta în combaterea pandemiei de Covid, iar până la momentul actual s-au raportat la DSP de către medicii de familie un număr de aproape 4000 de persoane vaccinate.

Citeste si   Primarul SUCEVEI, Ion LUNGU: "Până la sfârșitul săptămânii vin următoarele 10 AUTOBUZE ELECTRICE în Suceava"

Campania de vaccinare gratuită pe care o derulează DSP-ul vizează reducerea la maxim a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Vorbim despre persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice.

Totodată, se adresează copiilor și bătrânilor instituționalizați, femeilor gravide și personalului medical. Aceste categorii de grupe vulnerabile au fost tratate prin Strategia Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Citeste si   (P) VIDEO I Viorel SEREDENCIUC, PNL Suceava: ”PNL și-a PROPUS o creștere ECONOMICĂ în următorii PATRU ani de 6%”

Această campanie de vaccinare care se derulează prin DSP este gratuită prin adresarea la medicul de familie sau cadrele medicale primesc la unitățile la care sunt angajate.

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ