SHARE

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat  în cursul zilei de ieri (15.10. n.r.) Certificatul de urbanism pentru extindere rețele de distribuție a gazelor naturale în mai multe localități, situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei.

Este vorba despre orașul Cajvana și comunele Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos

Recent, ca urmare a solicitării adresate de comuna Fundu Moldovei, a fost emis Certificatul de urbanism pentru înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale, investiție amplasată pe două unități administrativ-teritoriale, respectiv comunele Pojorâta și Fundu Moldovei. De asemenea, a mai fost semnat Certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe teritoriul orașelor Salcea și Liteni și al comunelor Udești, Verești și Fântânele.

Citeste si   30.838 de acțiuni de CONTROL și AMENZI în valoare de 3.909.800 de lei aplicate de inspectorii de muncă de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020

În vederea înființării de rețele de distribuție în județul Suceava, aceleași documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Forăști (satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura), Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

Citeste si   Tânăr din comuna ULMA a fost prins și reținut de polițiști după ce a condus sub influența ALCOOLULUI

„Va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte”

„Vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid dar va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte.
În perioada următoare consider că se va putea dubla numărul de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale.

Cum spuneam, în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în județ și, după cum se știe, se lucrează deja la construcția magistralei spre Vatra Dornei”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ