SHARE

În cadrul conferinței de presă de ieri, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a declarat că data de 15 septembrie este data la care constructorul trebuie să finalizeze lucrarea de extindere blocului operator SJU.

„Suntem la spitalul de la Suceava în corpul nou mai exact pavilionul D, unde printr-o supra înălțare se face o investiție de 1100 mp, 4 noi săli de operație. Spitalul Județean Suceava are 15 săli de operații din bani de la Consiliul Județean circa 30 de milioane de lei, investiți în extinderea blocului operator. Aici suntem în anticamera unui bloc operator.

15 septembrie este data la care constructorul trebuie să finalizeze această lucrare

 Este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și în special securitatea pacienților se are în vedere în primul rând.

Este vorba de sisteme de climatizare, de sisteme de spălare de dezinfectare a pereților a instrumentarului, sălilor, accesul pacienților, accesul materialelor cu care se intervine pentru a fi trimise la secția de sterilizare.

Pe mine mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile, că vorbim de ortopedie sau neurochirurgie și alte zone, era nevoie de aceste spații pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual în medie s-a dublat față de ce era acum 7-8 ani. Dacă aveam 4500-5000 de intervenții acum avem peste 10.000 în evidențele noastre.

Gheorghe Flutur a mai declarat că speră la revenirea la normalitate a Spitalului Județean Suceava și luptă să se întâmple acest lucru pentru ca oamenii care au nevoie să fie operați la Suceava, deoarece există condiții iar aceste blocuri operatoare vin în întâmpinarea pacienților și a serviciilor de calitate.

Domnii doctori cred că pot spune mai multe legat de ce se întâmplă aici, mă interesează calitate, finanțarea am asigurat-o la timp, s-a prelungit cu aproape 3 luni contractul de execuție din cauza pandemiei pentru că lucrările au fost întrerupte și aici, dar acum se lucrează și mă bucur că 15 septembrie este un termen rezonabil pentru a fi pus în funcțiune.

Managerul spitalului Alexandru Calancea a declarat că este bucuros de ceea ce s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava și dorește ca spitalul să devină unul de elită.

„Eu nu pot decât să fiu bucuros pentru ceea ce v-a prezentat domnul președinte aici la Spitalul Județean Suceava. Nu-mi doresc decât să revenim cât mai repede la normalitate, să reușim să redăm acest spital pacienților non-covid, să funcționăm în aceste săli așa cum v-i s-a spus, termenul este de 15 septembrie și să devenim un spital de elită și să revenim acolo unde ne este locul.”, a declarat managerul spitalului Alexandru Calancea.

„Sperăm din suflet cât de curând să primim pacienții noștri în această construcție minunată”

Dr. Mircea Jurchis a declarat că această construcție nouă a blocului operator reprezintă o necesitate imperioasă având în vedere că numărul intervențiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultima decadă și anume undeva la peste 10.000-14.000 de intervenții chirurgicale.

 

Sperăm din tot sufletul să revenim la ceea ce am fost, sperăm să oferim cetățenilor acestui județ servicii medicale de calitate în condițiile în care deplasarea în alte zone pentru tratarea anumitor patologii se realizează cu foarte mare dificultate.

În momentul de față o sală în acest bloc operator nou construit undeva la 60 mp ceea ce face ca abordul multi disciplinar a unei patologii chirurgicale complexe poate să fie realizată fără absolut nici o problemă. Sperăm din suflet cât de curând să primim pacienții noștri în această construcție minunată.”, a mai declarat  dr. Mircea Jurchiș.


SHARE
Citeste si   Incendiu în localitatea PĂLTINOASA! Cauza izbucnirii incendiului a fost efectul termic al CURENTULUI ELECTRIC

LĂSAȚI UN MESAJ