SHARE

Bianca are vârsta de 21 de ani și trecut în  anul III, la Facultatea de Științe politice (buget), din cadrul Universității București. In semestrul I a promovat toate examenele cu media 10 iar în semestrul II a avut doar  la două materii, media 9, însă fiind conștientă de capacitatea ei, s-a înscris pentru măriri și a obținut toate mediile de 10.

Chiar dacă provine dintr-un centru de plasament, acest lucru nu a împiedicat-o să fie o fată ambițioasă și un exemplu totodată pentru cei din jur.

„O cunosc pe Bianca, de când era copil,  din anul 2008, de când a venit în centrul din Gura Humorului de la un centru de plasament din București, la solicitarea tatălui său,  care avea domiciliul în Gura Humorului și voia să-i fie mai aproape chiar dacă situația nu-i permitea reintegrarea în familia naturală.

Era o copilă frumoasă, armonioasă, delicată, în vârstă de 9 ani,  dar puțin neliniștită, temătoare, fiind într-un mediu nou și necunoscut. A fost un copil rezervat, docil, cuminte, vigilent și atent la tot ceea ce se întâmpla în jurul său.

S-a integrat în grupul  de la apartamentul de tip familial în care locuia,  relaționa foarte bine cu personalul educativ, fiind permanent dornică de aprecieri și afirmare, străduindu-se să obțină rezultate școlare bune și foarte bune”, a declarat psihologul Lorena Popovici pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

 

În anul 2012, Bianca a trecut printr-o experiență traumatizantă cauzată de decesul tatălui

Bianca a fost permanent foarte ambițioasă, încrezătoare în forțele proprii, călăuzită de visul de a reuși în viață, receptivă la recomandările personalului din centru, cooperantă, fiind susținută, îndrumată și încurajată pentru a se dezvolta și pentru a se putea realiza în viață.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 119.683 de  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Mereu a avut dorința de a se autodepăși, de a fi cea mai bună.

„A urmat cursurile Colegiului “Alexandru cel Bun “ din Gura Humorului, profilul- filologie. În toți cei patru ani de liceu Bianca a fost o elevă serioasă, responsabilă, sociabilă, respectuoasă față de colegi și cadrele didactice.

Și-a câștigat un loc binemeritat în ierarhia clasei, impunându-și cu argumente pertinente, propriile puncte de vedere, implicându-se în diverse activități școlare și extrașcolare și de voluntariat. Fire spontană, cu mare putere de muncă, inventivă, conștiincioasă, apreciată de profesori pentru conduita ireproșabilă, Bianca și-a dorit sa urmeze cursurile facultății din București încă din clasa a-XI-a și s-a mobilizat pentru pregătirea examenului de bacalaureat  obținând rezultate foarte bune.

Până a plecat la București, Bianca s-a implicat activ în activitățile artistice și serbările organizate la nivelul centrului, a fost un lider pentru ceilalți beneficiari, i-a mobilizat și i-a motivat să-i urmeze exemplul.

Bianca a apreciat tot timpul ajutorul și susținerea de care s-a bucurat în centru, nu s-a simțit complexată din cauza faptului că a fost un copil instituționalizat, a considerat că trebuie să  fie apreciată pentru meritele sale și pentru faptele sale, nu pentru un statut trecător. O zicală spune că ”nimeni nu te poate umili dacă nu permiți acest lucru” Așadar Bianca, prin atitudinea sa deschisă și spiritul de echipă, nu a fost discriminată în colectivul clasei,  nici în gimnaziu și nici în liceu, ba dimpotrivă s-a remarcat prin personalitatea sa puternică, prin ambiție, dar  și prin dorința afirmare și realizare profesională.” a mai declarat psihologul Lorena Popovici

Lorena Popovici a mai declarat că și în prezent, Bianca este un model pentru colegele sale de la apartament din Gura Humorului și pentru ceilalți copii și tineri din centru, fiind o studentă cu rezultate excepționale.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): "De ce v-ați temut domnule Flutur de această confruntare?"

Bianca a lucrat în vacanțele de vară încă din liceu și lucrează și în prezent, în București, fiind o persoana foarte activă, căreia nu-i place să stea degeaba.

Copila asta este mereu veselă, optimistă, energică, întreprinzătoare, hotărâtă, cu inițiativă, receptivă la nou, serioasă, ambițioasă, perseverentă în realizarea scopului propus, competitivă, este capabilă să gândească și să găsească soluții rapide în orice situație. Are multă independență în decizii, abilități în relațiile sociale, știe să-și folosească independența și autonomia în conturarea propriului stil de viață, știe să își susțină propriile convingeri. Își controlează sentimentele și emoțiile, acționând de cele mai multe ori, foarte rațional.

Bianca a învățat să lucreze cu sine, să se dezvolte armonios. A fost și este în continuare selectivă cu persoanele din jurul său, este precaută, evită anturajele nepotrivite, își menține, în continuare, un scut de apărare pentru a nu fi vulnerabilă și pentru a se proteja de eventuale dezamăgiri.

Bianca a ales întotdeauna, cu mare atenție persoanele adulte în care să aibă încredere și în fața cărora să se deschidă, a fost și este în continuare receptivă la recomandări, a ales să lupte pentru a-și construi o viață frumoasă prin forțe proprii într-un cadru instituțional care îi oferă suport material dar și psiho-emoțional.

În prezent,  Bianca, fiind în București, se poate baza și pe ajutorul unor rude din partea tatălui său care apreciază faptul că este o persoană studioasă și serioasă, o ajută când are nevoie iar ea îi vizitează când are timp sau ies împreună în oraș.

După absolvirea studiilor universitare de licență, Bianca dorește să continue cu studiile universitare de master,  în cadrul aceleiași universități

Chiar dacă Bianca nu mai petrece mult timp în centrul de plasament, de când este studentă în București, comunicarea dintre ea și cei de la centrul de plasament nu s-a întrerupt deoarece există o puternică legătură emoțională consolidată în timp. Aceasta vine cu drag în orașul copilăriei și este percepută de toți ca un model de urmat.

„Urmărind cu atenție  parcursul acestei tinere de la venirea sa în centru și până în prezent, transformările prin care a trecut de-a lungul timpului,  pot afirma cu tărie că Bianca este  o studentă de nota 10 și un Om frumos, arătând că se poate afirma și realiza prin muncă, perseverența și seriozitate chiar dacă a crescut într-un mediu instituționalizat”,  a mai declarat psihologul Lorena Popovici de la centrul de plasament Laurenția Ulici din Gura Humorului pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ