SHARE

Primăria BAIA intenționează să modernizeze CENTRUL CIVIC al comunei. Proiectul este unul mai amplu și presupune atât modificarea trotuarelor cât și crearea unei parcări.

„Este un proiect mai vechi care a fost gândit înainte de pandemie și suntem la faza de proiect tehnic.

Pentru că în apropierea Centrului Civic vom construi un dispensar pentru care avem  avizul de la Drumuri Județene, ni s-a impus să facem trotuare pe o parte și pe alta, avem nevoie de parcări, de asemenea, trebuie să schimbăm și semnalizarea în centru.

Astfel, cu această ocazie, ne-am gândit să modernizăm centrul comunei Baia”,a declarat primarul comunei Baia, MARIA TOMESCU.

Maria Tomescu, primarul comunei Baia: „În funcție de ce bani avem, o să mergem mai departe cu acest proiect”

Contactat de reporterii Ziarului „Bună Dimineata Suceava”, primarul comunei Baia a declarat ca deține toate actele necesare pentru a putea  interveni la modernizarea Centrului Civic.

„Având în vedere situația pandemiei de coronavirus nu se știe termenul de începere și de finalizare ale proiectului, au apărut și inundațiile și în funcție de ce bani avem o să mergem mai departe cu acest proiect. Avem deja toate avizele necesare fiind vorba și de 900 de metri de trotuare în fața Catedralei Romano Catolice de la noi din Baia.

De asemenea, la nivelul comunei avem foarte multe proiecte cu fonduri europene care trebuie finalizate și avem nevoie de cofinanțări. Spre exemplu, un proiect în valoare de un milion de euro, constă în reabilitarea și extinderea Școlii Nr.1, Nicolae Stoleru din Baia.Am finalizat procedura pentru proiectare și sper ca într-o lună să avem licitația pentru execuții.

După, mai avem un  proiect cu construcția unui afterschool , care acum este în evaluare financiară. De asemenea, finalizăm grădinița, rețeaua de apă și canalizare de la Baia și mai avem 6,5 km de drum de modernizat cu asfalt. Eu cred că și proiectul cu Centrul Civic o să înceapă în 2 luni”, încheie primarul comunei Baia, Maria TOMESCU.


SHARE
Citeste si   Zborurile SUCEAVA-Viena au fost SUSPENDATE! Directorul Ioan MĂRIUȚA: ”Orice CURSĂ pierdută ne AFECTEAZĂ”

LĂSAȚI UN MESAJ