SHARE

Astăzi, alături de noi este Prof. univ. dr. ing. Valentin POPA, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Rep: Domnule rector, pe data de 17 februarie 2012 ați fost ales rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. În conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, pe data de 29 ianuarie 2018 ați fost suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru al educației. La începutul acestui an, ați obținut un nou mandat la conducerea Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, fiind votat de peste 85% dintre electori. Înainte de a vorbi despre proiectele USV-ului, doresc să vă întreb, cum a fost perioadă când ați fost ministru al Educației?

Citeste si   (P) Ioan STAN (PSD): "Toate datele ne arată că românii văd, simt și înțeleg DEZASTRUL produs de PNL în acest an de GUVERNARE"

”Cred că a fost cea mai dificilă perioadă din viața mea, dacă fac excepție de perioada în care am fost în armată”

Valentin POPA: Cred că a fost cea mai dificilă perioadă din viața mea, dacă fac excepție de perioada în care am fost în armată atât pentru mine personal cât și pentru familia mea. Cel puțin colegii mei și telespectatori știu cât de greu a putut să fie.

Rep: Domnule rector, ne-a atras atenția motto-ul după care vă ghidați în conducerea universității: „Pentru o universitate de educație şi cercetare, prin motivarea şi valorizarea resursei umane şi diversificarea surselor de finanțare”. În acest context vă întreb, cum este valorizată resursa umană din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava?

Citeste si   Prefectura SUCEVEI a anunțat că au fost dispuse toate MĂSURILE pentru ca PROCESUL ELECTORAL din data de 06.12.2020, să se desfășoare în condiții de legalitate și de SIGURANȚĂ sanitară! VEZI detaliile

”Succesul și dinamica universității se datorează colegilor, studenților și absolvenților noștrii”

V.P: Din primul program managerial am luat în calcul valorizarea resursei umane din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Succesul și dinamica universității se datorează colegilor, studenților și absolvenților noștrii.  

Și aspectul financiar este foarte important, dar pot spune că salariile cele mai mari din cadrul Universității le primesc cei mai valoroși cercetători din cadrul USV-ului. Suntem mândri că ne aflăm în reviste internaționale, în top-uri importante din țară, dar și din afara țării.

Citeste si   Mesajul DGASPC Suceava de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Să recunoaștem ABILITATEA din orice DIZABILITATE!”

Rep: A început noul an universitar, un an universitar neobișnuit având în vedere contextul pandemiei de COVID -19! Care au fost măsurile luate de către conducerea Universității pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, dar și pentru crearea unui confort studenților?

V.P: Organizarea activității didactice și a noului an universitar a fost una dintre cele mai mari provocări, pe care eu și atât conducerea universității a avut-o în ultimii opt ani de când suntem a conducere.

Vedem zi de zi cum ne ocupăm de fiecare problemă și caz care apare și pot spune că reușim să manageriem cu succes situația.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ