SHARE

Astăzi, în cadrul Interviului dedicat Zilei Naționale a României, îl avem alături de noi pe domnul Constantin Emil URSU, directorul Muzeului Național al Bucovinei.

Constantin–Emil URSU a transformat Muzeul Național al Bucovinei în principala instituție de cultură a județului Suceava, reușind să organizeze expoziții remarcabile de-a lungul timpuluiDe asemenea de la preluarea mandatului de director general a mai realizat, restaurarea Cetății Sucevei și a fostei Căpitănii a Sucevei, actualul Muzeu de Istorie.

Citeste si   CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI s-a reunit! Echipa lui Iulian IONESI a început anul în FORȚĂ

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, cerându-se un singur stat naţional.

Constantin–Emil URSU a declarat că este un eveniment important pentru toți românii, iar data de 1 decembrie nu este sărbătorit doar de România ci și de Slovacia, Polonia și Austria.

La Suceava, evenimentele care marchează Marea Unire încep cu data de de 28 noiembrie și este data la care Bucovina, și ea astăzi o provincie a României, s-a unit cu Țara Mamă în urma Congresului General.

Citeste si   PRIMĂRIA a finalizat amenajarea din punct de vedere ADMINISTRATIV a centrelor de VACCINARE

În acest an magia deschiderii sărbătorilor de iarnă care era marcată prin ziua de 1 Decembrie, nu va avea loc

Astăzi se împlinesc 102 ani de la Marea Unire din 1918. În fiecare an, românii erau nerăbdători și așteptau cu emoție defilarea Paradei Militare și deschiderea târgurilor de Crăciun.

Din păcate, președintele României, Klaus IOHANNIS, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că în acest an magia deschiderii sărbătorilor de iarnă care era marcată prin ziua de 1 Decembrie, nu va avea loc. Astfel, a fost anulată  parada, iar ceremonia oficiată va fi restrânsă, iar oamenii nu mai sunt așteptați să participe.

Citeste si   La unitatea TERAPIE INTENSIVĂ NU mai sunt paturi disponibile pentru pacienți COVID

 

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ