SHARE

În cadrul unui video interviu acordat Ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, Ionel VASILIU, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni, ne-a vorbit despre motivele pentru care a intrat în această competiție și care sunt proiectele pe care și le propune să le implementeze după câștigarea acestor alegeri.

Rep: Domnule Vasiliu sunteți candidatul PNL la funcția de primar al Municipiului Fălticeni. Ce v-a determinat să candidați?

”Este cea mai responsabilă funcție pe care o poate da Fălticeniul”

Ionel Vasiliu: Este cea mai responsabilă funcție pe care o poate da Fălticeniul. Motivele pentru care am intrat în această competiție sunt multe, dar cele mai serioase, care stau la baza deciziei mele, sunt exact problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi: drumuri fără asfalt, canalizare, apă, gaz, locuri de munca.

Acestea sunt motivele care stau la baza deciziei de a intra în această competiție, pentru că oamenii au nevoie de un gospodar. Experiența mea din viața privată poate sta la baza unei modernizări și a unei reforme în administrația publică locală.

Rep: Putem spune că sunteți nou în politică! Anul trecut venind din zona privată v-ați alăturat Partidului Național Liberal, ulterior ați fost numit președintele Organizației Municipale a PNL Fălticeni, iar astăzi vorbim cu dumneavoastră din postura de candidat la primăria Fălticeni. Ce ar trebui să știe oamenii din Fălticeni despre dumneavoastră?

Citeste si   18 partide și formațiuni politice și 5 independenți vor candida la alegerile Parlamentare. Anunțul BEM

„Proiectele pe care le-am pus pe hârtie sunt realizabile”

I.V.: Nu am dorit să devin președintele organizației, pentru că nu contează atât de mult funcția. Discuțiile nu sunt pe principiul sistemului comunist, decidem și discutăm împreună problemele. Astăzi sunt candidatul PNL Fălticeni, iar începând cu 28 septembrie voi fi primar.

Proiectele pe care le-am pus pe hârtie sunt realizabile și cred că asta contează foarte mult. Sunt proiecte dedicate atât tinerilor, cât și persoanelor care doresc să se întoarcă în Fălticeni. Sunt foarte activ în organizația PNL și în viața oamenilor, le ascult problemele și vin cu soluții. Așa este procedeul în companiile mari și cred că poate sta la baza unei organizații.

Rep: Cu ce sunteți diferit față de contracandidații dumneavoastră?

I.V.: Vin din viața reală, care înseamnă munca cu oamenii, lucrez de 15 ani în companii cu capital străin, unde performanța este la ea acasă. Ceilalți candidați nu au acest lucru. Eu sunt un om care lucrează de foarte mulți ani doar între oameni, în aceste companii, am cunoscut diferite culturi, naționalități, iar acest lucru m-a pregătit pentru administrația publică locală. Știu unde să caut, știu de unde să cer, ceea ce înseamnă performanță.

Citeste si   Firea, contraatac la Nicușor Dan: "Eu m-am descurcat 4 ani de zile, sub toate guvernele! Nu mai răspândiți minciuni! Nu mai falsificați realitatea!"

Rep: Ce nu funcționează în administrația locală din Fălticeni și ce considerați că a-ţi putea schimba sub aspect pozitiv?

”Nu funcționează nimic din ce ar trebui”

I.V.: Nu funcționează nimic din ce ar trebui. Aici mă refer la toate domeniile de activitate. Încă avem cetățenii cu capul plecat în fata ghișeului, oameni amărâți, cu documente care trebuie să circule între departamente. Avem același model de înjosire „nu se poate”  sau „încă nu ești la rând”. Educația este la pământ iar multe dintre instituțiile școlare au infrastructura la pământ.

Liceul ”Nicu Gane” are calculatoare vechi din anul 2008. Nu putem performa așa. În fiecare zi sunt la curent cu astfel de informații. Se face campanie electorală cu materialele sanitare de interes, împreună cu un pachet și un pliant. Nu se respecta nimic, este un haos total, iar aceste lucruri mă nemulțumesc.

Rep: Ce obiective v-aţi setat ca primar și în cât timp le-aţi putea implementa?

Citeste si   Ridicarea imunității lui Bănicioiu, la vot în Parlament 

I.V.: Obiectivele pe care le propun și care sunt urgente sunt împărțite în două categorii: cele care se pot realiza în primul mandat (utilități – apă, canal, gaz) și cele care se pot realiza în al doilea. O problemă de interes este ruta ocolitoare a Fălticeniului, suntem printre puținele localități din țară care nu beneficiază de așa ceva.

Mă voi implica în acest proiect, pentru ca acest lucru să se realizeze în primul mandat. Am proiecte în ceea ce privește protecția și incluziunea socială, vrem să înființăm un centru special, de care să beneficieze tinerii, victimele abuzurilor sau bătrânii. Fălticeniul are nevoie de aceste proiecte.

Rep: Care va fi prima măsură pe care o ve-ţi aplica în calitate de primar?

”Este foarte important ca fiecare cetățean să fie respectat”

I.V.: Ceea ce am învățat în acești ani a fost pentru a creea drumul pe care să calce viitorul nostru, trebuie să te înconjori de specialiști adevărați. Avem un oraș atât de frumos, dar nu are un arhitect. Nu poți face modernizare fără specialiști. Voi veni cu o remodelare, cu o implicare corectă față de cetățean. Este foarte important ca fiecare cetățean să fie respectat.

 

 

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ