SHARE

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii”, alături de noi o avem pe doamna Liliana NESTOR, administratorul cafenelei Sakura din Suceava.

Criza provocată de pandemia de COVID-19 la nivel global a paralizat una dintre cele mai efervescente industrii din economiile de pretutindeni.

Potrivit specialiştilor din piaţă, la nivel național, peste 100.000 de angajați și au pierdut  locul de muncă, iar mai mult de un sfert dintre businessurile din zona HoReCa e posibil să nu îşi mai deschidă niciodată porţile.

Citeste si   Câte paturi libere de ATI mai are România în acest moment - Situație dificilă

În acest context discutăm cu doamna Liliana Nestor reprezentant al sectorului HoReCa, pentru a înțelege problemele cu care se confruntă  administratorii cafenelelor și restaurantelor din Suceava.

Potrivit Lilianei Nestor, afacerea pe care o deține a fost afectată într-o foarte mare măsură, mai ales că pe perioada verii activitatea a fost suspendată.

Activitatea a fost reluată începând cu luna septembrie, însă a funcționat  doar terasa cafenelei, iar acest lucru a dus la o scădere majoră a vânzărilor.

Citeste si   Confruntări și incendieri în timpul protestelor din Franța

Mulți antreprenori au contestat măsurile luate de către Guvern cu privire la segmentul economic, afirmând că riscul insolvențelor și a falimentelor va crește semnificativ.

În acest context, Liliana Nestor a declarat că ajutorul din partea Guvernului pentru cei din sectorul Horeca a fost minim, iar susținerea financiară nu a existat deloc.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ