SHARE

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii” îl avem alături de noi pe Iulian ISTRĂTESCU, antreprenor și fondatorul brand-ului Iulis Shoes BUCOVINA.

 

Brandul Iulis Shoes BUCOVINA continuă o tradiție veche de zeci de ani bazată pe calitate și inovație. Prin modelele realizate, echipa Iulis Shoes BUCOVINA își propune să satisfacă atât clienții care preferă modele clasice și elegante, cât și clienții care își doresc să fie îndrăzneți, cu un design modern.

Rep.:  Ne puteți spune cât de afectați ați fost în perioada pandemiei și care au fost soluțiile pe care le-ați luat?

„Nu am produs și nu am vândut absolut nimic”

Iulian ISTRĂTESCU: Afectați suntem și în momentul de față, dar în momentul instaurării stării de urgență lucrurile s-au agravat. Nu am produs și nu am vândut absolut nimic.

Ne-am stopat cu totul activitatea și producția după instaurarea stării de urgență. Având și magazin online, ne-am așteptat să avem vânzări, dar se pare că lucrurile nu au funcționat așa cum le-am gândit.

După ce am ieșit din starea de urgență și ne-am reluat activitatea, vânzările au început să crească și am ajuns la 30% vânzări.

Citeste si   SUMAL- noua versiune a sistemului de URMĂRIRE a trasabilității materialelor LEMNOASE! Mihai GĂȘPĂREL: "Transportul materialului LEMNOS nu se va mai face utilizând documente tip TIPĂRITE, totul va fi ELECTRONIC"

Rep.: Cum vedeți dumneavoastră criza care s-a abătut asupra Sucevei și a întregii țări?

„Este o situație foarte incertă și îmi este greu să fac supoziții cu revenirea la normalitate”

I.I.: Fiecare domeniu de activitate are un punct de vedere diferit. Din punctul meu de vedere este o situația foarte incertă și îmi este greu să fac supoziții cu revenirea la normalitate.

Oameni în perioada aceasta sunt mult mai atenți cu banii pe care îi investesc și încearcă să își acopere în primul rând nevoile de bază. Cumpărarea încălțămintei nu este prioritară pentru nimeni în momentul de față.

Pentru domeniul în care activez îmi este greu să spun că ne vom reveni, ci din contră, cred că acum începe greul. Trebuie să recunosc că nici măcar eu, ca administrator, nu mi-am permis un concediu și am trăit din banii de șomaj tehnic.

Cheltuielile sunt foarte mari, vine sezonul rece și resimțirea declinului financiar se va resimți într-un totul.

Cred că după alegerile locale lucrurile vor merge din rău în mai rău. Având în vedere ce se întâmplă în occident, criza se va resimți cu adevărat în România la începutul anului viitor.

Citeste si   PRO ROMÂNIA SUCEAVA abordează cu ÎNCREDERE alegerile parlamentare! Analiza LISTEI pentru Camera DEPUTAȚILOR și Senat

Rep.: Ce soluții considerați că ar trebui să fie luate de către autoritățile naționale și județene pentru repornirea economică?

„Orice cheltuială făcută în plus în perioada aceasta se va răsfrânge asupra cetățenilor”

I.I.: În primul rând autoritățile ar trebui să fie conștiente că ne așteaptă vremuri grele și cheltuirea banilor ar trebui să se facă după anumite criterii și după importanța lor. Orice cheltuială făcută în plus în perioada aceasta se va răsfrânge asupra cetățenilor. Toate cheltuielile care se fac de către autorități sunt cu bani de la taxele și impozitele plătite de către oameni. Orice cheltuială în plus înseamnă o greutate în plus pe viitor.

Rep.: Care este situația angajaților din firma dumneavoastră? Ce decizii ați luat la nivel de companie când s-a instaurat starea de urgență?

„Pe perioada pandemiei toți angajații au fost în șomaj tehnic”

I.I.: Am început să pierd angajați de la sfârșitul lunii ianuarie, atunci mi-au plecat trei angajați. Pe perioada pandemiei toți angajații au fost în șomaj tehnic.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 217.216  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Din punctul meu de vedere, ca producător local, dacă ar fi oprite importurile fără acte, lucrurile ar intra pe un făgaș normal.

Rep.: Ce sfaturi le-ați oferi antreprenorilor suceveni care au fost grav afectați de criza de COVID -19?

I.I.: În primul rând îmi este greu să îmi ofer un sfat mie. Îmi este greu să spun ce pot face eu pe viitor, având în vedere cât de afectați am fost cu toții. Sunt conștient că la mulți producători au apărut datoriile și sfaturile în momentul de față sunt de prisos.

Rep.: Aveți un mesaj pentru cei care vor citi acest mesaj?

I.I.: Dacă iubesc țara în care trăiesc cu adevărat, să nu uite niciodată că producătorii locali își fac treaba cu dedicare și iubire pentru munca pe care o prestează. Cumpărarea lucrurilor românești va fi o inițiativă benefică pentru repornirea multor afaceri.

Trebuie să ne gândim că dacă vom cumpăra produse românești, dezvoltarea economiei va fi una cu totul diferită.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ