SHARE

Tendințele modei sunt într-o continuă schimbare și la fel sunt și stilurile de adidași. Atât ca design, cât și din punct de vedere funcțional, adidașii s-au schimbat într-adevăr destul de mult de-a lungul anilor.

Au fost inițial inventați în scopuri atletice, dar în cele din urmă s-au transformat într-o declarație de modă. Dar, în timp ce modelele de pantofi se schimbă, există mărci și stiluri de pantofi care vor rămâne întotdeauna clasice. Să luăm, de exemplu, Nike.

De la startul modest în Oregon, Nike a devenit cel mai mare producător de îmbrăcăminte și încălțăminte sport din lume, cu o valoare a brandului de câteva zeci de miliarde de dolari. Logo-ul lor iconic Swoosh a devenit, de asemenea, unul dintre cele mai recunoscute logo-uri din toate timpurile.

O scurtă istorie a Nike

Compania a fost fondată în 1964 sub numele de Blue Ribbon Sports de Bill Bowerman și Phil Knight. A funcționat inițial ca distribuitor al producătorului japonez de încălțăminte Onitsuka Tiger, dar până în 1971 compania a decis să lanseze propria linie de încălțăminte, care a fost redenumită Nike. A fost numită după zeița greacă a victoriei.

Compania a angajat-o apoi pe Carolyn Davidson, un student de design grafic, pentru a crea un logo pentru noul lor brand. Ea a realizat sigla Swoosh, care reprezintă viteza, în timp ce forma sa este inspirată de aripa zeiței grecești Nike. Carolyn a perceput doar 35 de dolari pentru sigla care a rămas neschimbată până astăzi.

Ulterior, compania a investit în marketing, cu o serie de reclame TV și tipărite, iar folosirea de reclame emoționale și de susținători celebrități a creat marca din prezent.

Una dintre cele mai de succes colaborări a fost cu Michael Jordan. Colaborarea lor a dus la lansarea liniei de adidași Nike Air Jordan, care are acum 33 de modele emblematice. Forbes a transmis în mai 2020 că Nike a plătit fostului jucător de baschet aproximativ 1,3 miliarde de dolari de când au semnat acordul cu el în 1984.

Nike este, fără îndoială, una dintre cele mai populare mărci de pantofi în ceea ce privește moda sportivă. Brandul a produs modele atemporale de adidași care pot fi folosite atât pentru sport, cât și ca îmbrăcăminte casual și alte activități recreative.

În cazul în care vrei să adaugi o altă pereche de adidași Nike în dulapul tău, iată o listă cu unele dintre cele mai notabile modele de adidasi Nike, le gasiti si pe eMAG.

1. Nike Air Force 1

Introdus pentru prima dată în 1982, Air Force 1 este primul pantof de baschet care folosește tehnologia Nike Air. Caracteristica sa cheie este medalionul mic fixat la capătul șireturilor. Este gravat cu inscripția AF-1, care este o referință la semnul oficial de control al traficului aerian al unei aeronave ale Forțelor Aeriene SUA care îl transportă pe președintele Statelor Unite.

Acești adidași Nike sunt vânduți în cinci stiluri diferite – scăzut, mediu, foarte scăzut, înalt și super înalt, iar varianta alb-pe-alb este cea mai bine vândută. Se pare că au fost vândute aproximativ 12 milioane de perechi doar în 2005.

Air Force 1 rămâne un clasic până în prezent și a devenit un favorit printre pasionații de adidași Nike.

2. Nike Air Jordan 1

Lansat inițial în 1985 pentru legenda baschetului Michael Jordan, Air Jordan 1 este primul adidas signature al Nike și rămâne una dintre cele mai populare tipuri de adidași Nike de pe piață chiar și în ziua de astăzi.

Air Jordan 1 vine acum într-o varietate de culori, având un design color-block cu logo-urile Swoosh și Air Jordan Wings pe părțile exterioare. Fiecare model de adidași Nike Air Jordan folosește sistemul de amortizare Air, emblematic al Nike, care oferă susținere. De asemenea, au tălpi de cauciuc rezistente, cu un cerc pivotant pentru o tracțiune mai bună.

3. Nike Dunk

Nike Dunk a fost pantoful original al companiei Nike. A debutat în 1985 sub numele de College Color High și a fost conceput pentru performanțe în baschet.

Nike a lansat inițial Dunk High în mai multe culori pentru a se potrivi culorilor echipelor populare de baschet.

În 1998, Dunk a revenit pe piață ca un adidas casual de tip street. În cele din urmă, s-a transformat într-un pantof de tip skater.


SHARE
Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): "PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure"

LĂSAȚI UN MESAJ