SHARE

Părintele Constantin Necula îi roagă pe oameni ”să stea acasă nu din frică de moarte, ci din iubire pentru viaţă”

Preotul sibian a declarat că o situaţie de criză aduce de la sine măsuri de criză, astfel că multe decizii erau inevitabile”. 

Preotul consideră că în acest moment cea mai importantă rugăciune este cea de pocăinţă: ”În contextul acesta al Covid-ului 19 am început, sper, să ne punem întrebări şi asupra greşelilor noastre. Ca oameni şi ca sistem. Se văd fisurile şi ruperile din rezistenţa acestora. Vedem că nu banii sunt problema, ci gestionarea lor. Că nu diplomele sunt problema, ci caracterele pe care se afişează ştiinţa dobândită”.

Părintele Necula: „Paştile sunt despre Hristos, dar şi despre familie”

„Ceea ce înseamnă mereu şi mereu: Învierea Domnului Hristos! Biruirea morţii acesteia de care ne temem mai mult decât orice. Biruinţa împotriva comodităţii noastre neroditoare. Învierea de anul acesta are cu sine şi conotaţia unui post dublat de carantină. Un soi de sihăstrie împreună cu aceia pe care-i iubim şi ne sunt familie.

Citeste si   (P) Ioan BALAN (PNL) – Duminică românii vor VOTA pentru DEZVOLTAREA României și pentru creșterea bunăstării reale. ROMÂNIA trebuie să continue pe drumul dezvoltării pe care a început să meargă în anul 2020

Cred, personal, că aici a fost restartarea responsabilităţii noastre. Reasumarea familiei. Inclusiv prin asumarea distanţei sociale, pentru protejarea celor mai în vârstă. Cu alte cuvinte şi Paştile acesta este despre Hristos şi despre familie”, a mai declarat părintele Constantin NECULA.

Îndemn către credincioşi: ”Rămâneţi în case. Nu din frica morţii, ci din iubire pentru viaţă”

Îi rog să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa. Îndrăznesc să cred că îşi iubesc Biserica. Pentru a nu fi prilej de scandal şi sminteală celor care nu cred în civismul Ortodoxiei. Pentru că-şi iubesc părinţii, familia şi Patriarhul, pe arhierei şi preoţii parohi, pentru că-şi iubesc rădăcina străbună a bunului simţ.

Nu din ameninţări se schimbă mentalităţi sociale, ci din educaţie. De aceea, primiţi, vă rog, cuvânt bun. De sănătate şi pace. Iar celor pentru care Paştile e doar o altă zi din calendar vă doresc o zi bună. Cu frumuseţi pe suflet şi pace în gând”, a mai declarat părintele Constantin NECULA.

Citeste si   (P) Constantin Daniel CADARIU (PNL): "Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan STAN, a ajuns să bată câmpii pe probleme EXTREM de serioase ale ROMÂNIEI în această perioadă de PANDEMIE"

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ