SHARE

Moaștele Sf. M. Mc. Ioan cel Nou vor fi așezate în baldachinul din afara bisericii, după obicei, astăzi (23.06. – n.r.), de către soborul părinților de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După așezarea în baldachin a raclei cu sfintele moaște, va urma rânduiala Slujbei de dimineață și slujba Sfintei Liturghii pe scena amenajată în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

La sfintele moaște vor sta, alături de preoții rânduiți, și câte doi voluntari pentru a împărți pliculețe, flori, pliant

Accesul credincioșilor veniți pentru cinstirea Sf. Ioan cel Nou se va face în intervalul: marți, 23 iunie, ora 06.00miercuri, 24 iunie, ora 22.00, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Dacă vor mai fi pelerini, programul se va prelungi până la ultimul închinător. Intrarea la sfintele moaște se va face prin poarta mică de lângă clopotniță, iar ieșirea prin poarta dinspre Centrul Eparhial.

Citeste si   100 de candidați și-au depus dosarul de ÎNSCRIERE la CONCURS la sediul Direcției de Sănătate Publică Județul SUCEAVA

Începând cu orele 18:00, pe scena amenajată în curtea mănăstirii Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, alături de un sobor de preoți si diaconi, va săvârși rânduiala Privegherii.

Atenționări speciale pentru participarea la hramul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou din Suceava

Cu dragoste întru Hristos Domnul, adresăm credincioșilor și pelerinilor care doresc să participe anul acesta la hramul Sf. Ioan cel Nou din Suceava rugămintea de a respecta următoarele îndrumări care au ca scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru:

  • Persoanele având COVID – 19, persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie (febră, tuse, dureri în piept, greutate la respirație, rinoree, strănut), persoanele aflate în carantină, precum şi persoanele care au avut contact cu o persoană infectată sunt rugate stăruitor să rămână acasă, putând urmări slujbele de hram pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
  • Accesul la moaștele Sf. Ioan cel Nou se va face respectând o distanță de 1, 5 m față de persoana din față, așa cum este indicat prin benzile de pe trotuar și de pe alee.
  • Accesul în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou se va face pe un singur rând, la o distanță de 2 m între două persoane, distanță care urmează a fi respectată de la intrarea în biserică până la părăsirea ei. În spațiul interior este necesar să se poarte mască de protecție.
  • Participarea la slujbele oficiate în aer liber în zilele de 23-24 iunie se va face păstrând o distanță de 1,5 m în orice direcție; în acest sens, locurile în incintă sunt marcate prin cărămizi sau stegulețe.
  • Credincioșii și pelerinii vor folosi recipientele cu soluțiile de dezinfecție amplasate în mai multe locuri din incinta mănăstirii.
  • Se recomandă atenție sporită pentru evitarea aglomerației la pangar și în spațiul unde se aprind lumânări (prin păstrarea unei distanțe de 2 m).
  • Pelerinii și credincioșii sunt rugați să asculte de îndrumările pe care le vor primi din partea preoților și voluntarilor responsabili cu ordinea în biserică, la Sfintele Moaște, în timpul participării la sfintele slujbe și pe traseul prin municipiul Suceava cu moaștele Sf. Ioan cel Nou.
Citeste si   Președintele Consiliului Județean Gheorghe FLUTUR a vorbit despre principalele PROIECTE pe care le are în vedere în acest MANDAT

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ