SHARE

În acest moment, dincolo de îngrijirea deosebită de care beneficiază la Spitalul ”Matei Balș”, la Suceava, DSP efectuează o anchetă epidemiologică în cadrul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou unde își are sediul Arhiepiscopia Sucevei, a declarat Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu a arătat că nu există nicio informație până în prezent de starea de sănătate deteriorate a vreunei persoane din mănăstire.

Până în acest moment toți cei de acolo se simt bine. Nu avem altă varianție la această situație”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Citeste si   (P) Ioan STAN (PSD): "Toate datele ne arată că românii văd, simt și înțeleg DEZASTRUL produs de PNL în acest an de GUVERNARE"

Purtătorul de cuvânt al BOR a arătat că din ceea ce știe, comunitatea mănăstirii a fost izolată, dar este posibil ca orice persoană care ar fi ieșit din când în când pentru cumpărături sau alte motive întemeiate ar fi putut fi expusă.

În prezent, potrivit lui Vasile Bănescu, de ”chivernisirea eparhiei” este PS Damaschin, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citeste si   Prefectura SUCEVEI a anunțat că au fost dispuse toate MĂSURILE pentru ca PROCESUL ELECTORAL din data de 06.12.2020, să se desfășoare în condiții de legalitate și de SIGURANȚĂ sanitară! VEZI detaliile

Vasile Bănescu a mai spus că au mai fost semnalate câteva cazuri de Covid 19 la Mănăstirea Dragomirna care este în prezent în carantină

”Decizia transportării cu elicopterul a unui om bolnav, indiferent de funcția pe care o ocupă, o iau autoritățile medicale. Exact așa s-a întâmplat și acum. IPS Pimen nu este singurul român care a fost transportat cu elicopterul în perioada aceasta dramatică prin care trece România.

Așadar, comentariile malițioase ale unor personaje legate de acest aspect al unei persoane vârstnice, fragile, care are o funcție importantă pentru comunitatea din care face parte și pentru comunitatea creștinilor din România sunt nu doar neavenite, aș spune chiar nerușinate”, a spus Vasile Bănescu.

Citeste si   (P) VIDEO I Viorel SEREDENCIUC, PNL Suceava: ”PNL și-a PROPUS o creștere ECONOMICĂ în următorii PATRU ani de 6%”

IPS Pimen Suceveanul a participat la slujba de Înviere oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ