SHARE

În cursul zilei de 11.01. a.c., Consiliul Județean Suceava a luat act de demisia consilierului județean social democrat, George ȘOLDAN.

George ȘOLDAN a fost ales deputat PSD în Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

”Se ia act de demisia domnului Șoldan Gheorghe și se constată încetarea de
drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al acestuia”, se arată în hotărârea Consiliului Județean Suceava.

În locul lui George ȘOLDAN în cadrul Consiliului Județean Suceava, va activa începând de astăzi (13.01 –n.r.), Gheorghe PETRESCU. PETRESCU va depune jurământul în cadrul ședinței de Consiliul Județean din luna aceasta.

Cine este Gheorghe PETRESCU?

George PETRESCU este absolvent al Liceului de Mecanică Auto din Siret, apoi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu licenţă de economist, a absolvit un curs de master în administraţia publică din ţările Uniunii Europene, precum şi mai multe cursuri de management în vânzări auto la Academia Automobilului.

Citeste si   Ioan Bălan, Deputat PNL Suceava : ”Prin efortul comun al parlamentarilor săi, Moldova poate fi marea câștigătoare a perioadei 2021-2027”

Ca activitate profesională, George PETRESCU a lucrat în mai multe instituţii din domeniul auto, respectiv IJTL Suceava, ITSAIA Suceava, ITAPP „PECO” Bucureşti, ulterior transformată în SC Transpeco SA Bucureşti, dar şi la PROGAS Vereşti, plecând de la posturi de impiegat mişcare, revizor tehnic, şef coloană şi până la director.

Conform CV-ului, Gheorghe PETRESCU a ocupat funcția de șef al ARR Suceava în perioada 2000-2005 și de-a lungul timpului a avut mai multe funcții de conducere, printre care și cea de lider de sindicat al transportatorilor sucevene.

Citeste si   857.479 persoane s-au PROGRAMAT pentru VACCINARE

Ulterior, în 2005, PETRESCU se retrage de la conducerea ARR Suceava, având o pauză de 12 ani în administrația publică. În cei 12 ani, PETRESCU a activat în mediul privat ca asociat şi director în cadrul unei companii din domeniul auto.

PETRESCU este şi membru fondator al Sindicatului Şoferilor, iar timp de mai mulţi ani a fost membru al Consiliului Director al federaţiei acestei structuri sindicale. De asemenea, George Petrescu este membru fondator al ACODAREN – Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan din România, şi membru al Consiliului director al asociaţiei şi vicepreşedinte, până în 2015, când a demisionat din această funcţie.

Citeste si   Mesajul lui Daniel BODNAR de pe patul de spital! "Am dureri INTENSE și nu îmi simt complet piciorul stâng"

Începând cu data de 1 iulie 2017, social democratul Gheorghe PETRESCU revine la conducerea ARR Suceava, înlocuindu-l în funcţia de şef al ARR Suceava pe Nicu Hrebenciuc, acesta trecând într-un post de execuţie.

Totodată, tot în 2017, pe 31 august, George PETRESCU,  a devenit şi consilier local în cadrul primăriei Municipiului Suceava. PETRESCU a ocupat la acel moment postul rămas vacant după demisia lui Tiberius Brădăţan, numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Fiind contactat pentru a răspunde câtorva întrebări în legătură cu noul mandat, PETRESCU a declarat:

”Nu știu, deocamdată nu am nici un mandat. Așteptăm hotărârea judecătorească și după care povestim”


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ