SHARE

Lumina Sfântă va fi împărțită în Municipiul Fălticeni în 30 de minute după miezul nopții

În urma unei ședințe de lucru, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Fălticeni a luat o serie de măsuri, în acord cu prevederile Ordonanțelor Militare, în vederea distribuirii Luminii Sfinte cu ocazia Paștelui.

Acțiunea va fi supravegheată de forțele de ordine

Primăria municipiului Fălticeni va achiziția 800 de lumânări tip candelă, cu capac, pentru a asigura distribuirea Luminii Sfinte către populație, în mod organizat, de către personalul clerical și voluntarii desemnați. Acțiunea va fi supravegheată de forțele de ordine. Populația nu va părăsi locuința pentru a primi Lumina Sfântă.

Citeste si   Primarul SUCEVEI, Ion LUNGU: "Până la sfârșitul săptămânii vin următoarele 10 AUTOBUZE ELECTRICE în Suceava"

Vor fi organizate echipe mixte, formate dintr-un voluntar al parohiilor și un polițist local, care vor distribui Lumina Sfântă către întreaga populație, în funcție de apartenența și organizarea  celor 12 parohii locale.

Aceștia vor respecta măsurile de distanțare socială și nu vor intra în contact cu populația indiferent de situație, vor purta în mod obligatoriu echipament de protecție format din: mască de protecție, mănuși de protecție și viziere de protecție.

Citeste si   (P) Ioan BALAN (PNL) – Duminică românii vor VOTA pentru DEZVOLTAREA României și pentru creșterea bunăstării reale. ROMÂNIA trebuie să continue pe drumul dezvoltării pe care a început să meargă în anul 2020

Lumina Sfântă va fi distribuită, în funcție de organizarea parohiilor, pe sectoare de blocuri și străzi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 24.00 – 00.30.

Un membru al familiei din fiecare casă va aștepta în pragul casei, la fereastră sau în proximitatea proprietății, își aprinde lumânarea ori candela proprie cu Lumina Sfântă distribuită de personalul clerical.

Citeste si   Cum a AFECTAT pandemia ACTIVITATEA agențiilor de TURISM: ”Numărul de TURIȘTI a scăzut foarte MULT și suntem pe MINUS”

 

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ