SHARE

Consiliul local a votat proiectul la inițiativa primarului Ion Lungu

În ședința de joi, 25 iunie a consiliului local, la primăria municipiului Suceava, s-a adoptat proiectul de hotărâre ”Zi de doliu” în Suceava pentru data de 27 iunie, în memoria înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăutilor.

S-au construit peste 100 de biserici în județ, din care 20 în municipiul Suceava

Timp de 30 de ani, ÎPS Pimen a fost arhiepiscopul Sucevei si Rădăuților, timp în care a luptat pentru menținerea tradițiilor, obiceiurilor străvechi și credință.

Citeste si   Slabe șanse pentru PMP SUCEAVA în alegerile PARLAMENTARE. Cuplul ANDRONACHE – CODREANU a ieșit foarte prost în competiția ELECTORALĂ locală

La împlinirea a 40 de zile de la decesul arhiepiscopului, primarul Sucevei, Ion Lungu a inițiat zi de doliu  drept recunoștință pentru faptul că datorită înaltpreasfințitului Pimen s-a redeschis Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului. S-au mai construit 35 de mănăstiri și schituri, a sprijinit construirea a peste 100 de biserici, cea mai reprezentativă fiind Catedrala ”Nașterea Domnului” din municipiul Suceava.

Citeste si   INCENDIU puternic izbucnit în curtea unei SOCIETĂȚI comerciale, în municipiul FĂLTICENI

De asemenea s-a implicat în susținerea Spitalului Județean cu aparatură și echipamente vitale Salvării de vieți pe perioada pandemiei.

Deși se preconizase ca zi de doliu data de 30 iunie, aceasta a fost schimbată în urma discuțiilor purtate cu mitropolitul Moldovei, ÎPS Tofan, cu data de 27 iunie, zi în care se va arbora în bernă drapelul României.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul județului! La nivelul județului SUCEAVA se înregistrează un număr de 6427 de persoane declarate VINDECATE

ÎPS Pimen a pierdut lupta cu coronavirusul pe 20 mai, la vârsta de 90 de ani, primarul Sucevei a participat la slujba de înmormântare  de la mănăstirea Sihăstria Putnei.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ