SHARE

Consiliul local a votat proiectul la inițiativa primarului Ion Lungu

În ședința de joi, 25 iunie a consiliului local, la primăria municipiului Suceava, s-a adoptat proiectul de hotărâre ”Zi de doliu” în Suceava pentru data de 27 iunie, în memoria înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăutilor.

S-au construit peste 100 de biserici în județ, din care 20 în municipiul Suceava

Timp de 30 de ani, ÎPS Pimen a fost arhiepiscopul Sucevei si Rădăuților, timp în care a luptat pentru menținerea tradițiilor, obiceiurilor străvechi și credință.

Citeste si   COLEGIUL Național MILITAR Câmpulung MOLDOVENESC va fi MODERNIZAT

La împlinirea a 40 de zile de la decesul arhiepiscopului, primarul Sucevei, Ion Lungu a inițiat zi de doliu  drept recunoștință pentru faptul că datorită înaltpreasfințitului Pimen s-a redeschis Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului. S-au mai construit 35 de mănăstiri și schituri, a sprijinit construirea a peste 100 de biserici, cea mai reprezentativă fiind Catedrala ”Nașterea Domnului” din municipiul Suceava.

Citeste si   Vezi care este situația EPIDEMIOLOGICĂ la SUCEAVA! 3609 de PERSOANE au fost declarate VINDECATE de COVID-19

De asemenea s-a implicat în susținerea Spitalului Județean cu aparatură și echipamente vitale Salvării de vieți pe perioada pandemiei.

Deși se preconizase ca zi de doliu data de 30 iunie, aceasta a fost schimbată în urma discuțiilor purtate cu mitropolitul Moldovei, ÎPS Tofan, cu data de 27 iunie, zi în care se va arbora în bernă drapelul României.

Citeste si   În timp ce antreprenorii SUCEVENI declară an COMPROMIS, autorităţile naţionale nu văd o problemă închiderea fabricii DORNA LACTATE

ÎPS Pimen a pierdut lupta cu coronavirusul pe 20 mai, la vârsta de 90 de ani, primarul Sucevei a participat la slujba de înmormântare  de la mănăstirea Sihăstria Putnei.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ