SHARE

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat în data de 16.10.2020, ora 12:00, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu următoarea ordine de zi:

  1. Reanalizarea scenariilor de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul școlar 2020-2021, în săptămâna 19-23 octombrie 2020, ca urmare a contextului epidemiologic actual de la nivelul județului.
  2. Stabilirea unui set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de COVID-19.

Totodată a fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava, solicitarea Primăriei municipiului Suceava nr. 3168 din 16.10.2020, privind stabilirea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, însoțită de analiza specialiștilor de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava, realizată în contextul epidemiologic actual.

Incidența numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1000 de locuitori

 

Pentru acest calcul a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori

Pentru data de 16 octombrie 2020 la nivelul municipiului Suceava, acest indicator este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei D.S.P. Suceava, că ne desparte de scenariul roșu un număr de 61 de cazuri. Totodată, se observă o creștere accelerată a acestui indicator după data de 05 octombrie 2020.

În ceea ce privește numărul bazal de reproducere acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă:

Simularea realizată pentru săptămâna următoare (violet) arată o tendință de creștere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, iar numărul bazal de reproducere este constant în jurul valorii de 1,19.

Luând în considerare situația prezentată de către D.S.P. Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârile nr. 44 și nr. 45 din data de 16.10.2020, prin care s-au stabilit următoarele măsuri:

Citeste si   Mesajul DGASPC Suceava de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Să recunoaștem ABILITATEA din orice DIZABILITATE!”

Art. 1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

Art. 2. În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Art. 3. (1) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Citeste si   Cum a AFECTAT pandemia ACTIVITATEA agențiilor de TURISM: ”Numărul de TURIȘTI a scăzut foarte MULT și suntem pe MINUS”

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 5. Prevederile prezentei hotărâri vor completa măsurile stabilite în cuprinsul Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, numărul 43 din data de 15.10.2020, privind dispunerea unor măsuri pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Suceava.

Totodată, conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare din județul Suceava, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 19-23 octombrie 2020, vor funcționa în scenariul roșu 32 unități de învățământ după cum urmează:

Citeste si   (P) Scrisoare deschisă de la deputatul PNL Ioan BALAN către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea FECHET

 

Nr. crt Scenariul ales Denumire unitate de învățământ
1 Scenariul III (roșu) COLEGIUL DE ARTÂ „CIPRIAN PORUMBESCU” SUCEAVA
2   COLEGIUL NAŢIONAL „PETRU RAREŞ” SUCEAVA
3   COLEGIUL NAŢIONAL MILITAR „ŞTEFAN CEL MARE” CÂMPULUNG

MOLDOVENESC

4   COLEGIUL TEHNIC RĂDĂUŢI
5   ŞCOALA GIMNAZIALĂ CALAFINDEŞTI
6   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL CALAFINDEŞTI
7   ŞCOALA PRIMARĂ BOTOŞENIŢA MARE
8   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LUCA ARBURE” ARBORE
9   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 ARBORE
10   ŞCOALA GIMNAZIALĂ POJORÂTA
11   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 POJORÂTA
12   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 POJORĂTA
13   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ACADEMICIAN H. MIHĂESCU” UDEŞTI
14   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU IOAN CUZA” FĂLTICENI
15   ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 1 SUCEAVA
16   ŞCOALA GIMNAZIALA TODIREŞTI
17   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL TODIREŞTI
18   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL „IOAN V RACHIERU” SOLONEŢ
19   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN V RACHIERU” SOLONEȚ
20   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL COSTÂNA
21   ŞCOALA GIMNAZIALA „VASILE BUMBAC” COSTÂNA
22   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL PĂRHĂUŢI
23   ŞCOALA GIMNAZIALĂ PĂRHĂUŢI
24   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „DIMITRIE GUSTI” FUNDU MOLDOVEI
25   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NOMAL FUNDU MOLDOVEI
26

 

  GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL COLACU
27   ŞCOALA GIMNAZIALA „TRAIAN POPOVICI” COLACU
28   ŞCOALA GIMNAZIALĂ „PETRU MUŞAT” SIRET
29   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 SIRET
30   GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL „LUMINIŢA” ŞIRET
31   COLEGIUL TEHNIC „LAŢCU VODĂ” SIRET
32   CLUBUL COPIILOR SIRET

 

De asemenea la nivelul Județului Suceava în scenariul galben funcționează 291 unități iar în scenariul verde 415 unități de învățământ și structuri arondate

 

Anexa Hotărârii numărul 44/ 16.10.2020 se regăsește la următorul link

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/26/2020/10/Hot-44-CJSU.pdf

 

Anexa Hotărârii numărul 45/ 16.10.2020 se regăsește la următorul link

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/26/2020/10/Hot-45-CJSU.pdf

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ