SHARE

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5068 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 269 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19:

67 prezintă forme medii ale bolii;

62 prezintă forme ușoare,

39 prezintă forme severe;

16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia doi pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 315 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 212 în sectorul Non-Covid și 70 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid și 22 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   CNSU a anunțat noi măsuri cu privire la Sars-Cov2! Hotărârea clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi ÎNDEPĂRTATĂ, respectiv în spațiu DESCHIS

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 52306 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 354 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 673 de persoane

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 270 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Evenimente private ÎNTRERUPTE de POLIȚIȘTI și peste 200 de SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE aplicate în cadrul ACȚIUNILOR de prevenire a răspândirii SARS_Cov-2

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 671 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 22.09.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  717 persoane.

De asemenea,  au fost verificate 45 societăți comerciale. Nu  au fost constatate sancțiuni contravenționale sau infractiuni cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.88 la mia de locuitori.

Citeste si   Tânăr AMENDAT de poliție deoarece a REFUZAT sa poarte masca de protecție! Ce le-a spus acesta polițiștilor

Având în vedere măsurile și activitățile specifice ce trebuie adoptate pentru pregătirea spațiilor destinate secțiilor de votare în actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV- 2, cât și pentru reluarea în condiții de siguranță a activității didactice, conform prevederilor Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr. 5617/ 23.09.2020 privind suspendarea activităților didactice care presupun prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale 2020,  începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv se suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Activitățile didactice pentru unitățile școlare menționate anterior vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Activitățile didactice se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ