SHARE

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6427 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 27 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 42 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 621 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 107 pacienți sunt în zona tampon și 312 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 202 pacienți diagnosticați Covid-19:

99 prezintă forme medii ale bolii;

35 prezintă forme ușoare,

50 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 302 paturi libere din care 18 pentru pacienți Covid-19, 195 în sectorul Non-Covid și 89 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 23 ventilatoare libere din care 6 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 449.349 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 97 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid -19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 66120, în ultimele 24 de ore fiind testate 894 de persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 939 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RTPCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 525 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Campania "9 Zile de activism pentru prevenirea VIOLENȚEI și ABUZURILOR împotriva copiilor și tinerilor" organizată de DGASPC, continuă și în acest an

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 13 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 21 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   INCENDIU PUTERNIC în comuna Frătăuții Noi! O femeie a suferit ARSURI la membrele inferioare

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1310 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 21.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 879 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 129 societăți comerciale.  Au fost aplicate 98 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18100 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:

  • să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
  • să purtăm masca.
  • să ne spălăm des mâinile.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ