SHARE

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  6710 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 40 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 590 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 192 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 299 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 192 pacienți diagnosticați Covid-19:

91 prezintă forme medii ale bolii;

33 prezintă forme ușoare,

49 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 337 paturi libere din care 28 pentru pacienți Covid-19, 211 în sectorul Non-Covid și 98 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 27 ventilatoare libere din care 13 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   Primarul SUCEVEI, Ion LUNGU: "Până la sfârșitul săptămânii vin următoarele 10 AUTOBUZE ELECTRICE în Suceava"

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 87 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de  68607, în ultimele 24 de ore fiind testate 810 de persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 607 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 403 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   (P) Constantin Daniel CADARIU (PNL): "Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan STAN, a ajuns să bată câmpii pe probleme EXTREM de serioase ale ROMÂNIEI în această perioadă de PANDEMIE"

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 10 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 13 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1458 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 26.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 744 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 123 societăți comerciale.  Au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Citeste si   Mesajul DGASPC Suceava de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Să recunoaștem ABILITATEA din orice DIZABILITATE!”

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Prefectul județului solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 

 

 

 

 

 

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ