SHARE

Duminică (26.07- n.r.) au avut loc ceremoniile de Întronizare a Preasfințitului Părinte Calinic Botoșăneanul, ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Părintele Calinic a fost ales  pentru această demnitate prin vot secret al Sinodului Bisericii Ortodoxe, în 21 iulie 2020

La ceremoniile și slujbele pentru acest eveniment a participat înalți ierarhi ai Bisericii  Ortodoxe  Române și ai episcopiilor din Basarabia.

Părintele Calinic s-a născut în 1956, are studii teologice și doctorate în filosofie. În discursul rostit la ceremoniile de întronizare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a subliniat rolul bisericii ortodoxe în educația patriotică a tineretului,al familiei tradiționale în păstrarea identității naționale.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 26 iulie 2020

Părintele Calinic a mulțumit pentru sprijinul primit de la mass-media în acțiunile bisericii ortodoxe,pe care îl dorește și mai substanțial , cu mesaje corecte.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul județului! La nivelul județului SUCEAVA se înregistrează un număr de 6427 de persoane declarate VINDECATE

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, la îndemnat pe IPS Calinic Botoșăneanul „să se străduiască pentru recuperarea Fondului Bisericesc”.

Indemnul a fost transmis la înscăunarea PS Calinic ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

”Ca urmare a alegerii amintite, randuit-am, in consultare cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ca astazi, 26 iulie, Anul Mantuirii 2020, de praznuirea Sfantului Sfintit Mucenic Ermolae si a Sfintei Mucenite Paraschevi din Roma, sa aiba loc la Catedrala Arhiepiscopala din Suceava slujba Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii in cadrul careia sa se savarseasca randuiala intronizarii Preasfintitului Calinic ca Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor.

Ziua de 26 iulie este foarte importanta pentru istoria Moldovei, pentru ca in aceasta zi a anului 1401 Mitropolitul Moldovei, cu sediul la Suceava, Iosif I Musat, a primit recunoasterea oficiala din partea Patriarhiei de Constantinopol.

In exercitarea slujirii de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei inmanez, cu credinta in ajutorul lui Dumnezeu, Preasfintitului Calinic carja arhipastoreasca, asezandu-l in scaunul de Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor”, a declarat IPS Teofan la Înscăunarea IPS Calinic.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ